Øvre Bergsvingen er like hullete som Trumps logikk.

Påskeuka er så stille her på Tyholt, at vi som er hjemme kan patruljere gatene nesten alene.

vannhull på tyholtVanligvis suser det forbi skoleelever på skuter i åttetiden, på vei til Strinda videregående. Og når det nærmer seg lunsjtid er det lange karavaner av mørke jakker med pels rundt hetta, nakne ankler og hvite joggesko. Sånn er det når man bor midt mellom berømt osteloff og billige berlinerboller. Det er nemlig den lille veistubben mellom Mikalsen bakeri og «Kløvern» – Bunnpris Gourmet Tyholt – det handler om. Øvre Bergsvingen. En vei som innimellom minner meg om å være i båt på vei over Vestfjorden – men det er nok fordi vi har gode fjærer på bilen. Man trenger nesten SUV her på Tyholt. Eller den innstillingen man finner hos de som sykler med to barn i sykkelvogn hele året, uansett vær. Jeg gikk for den første. For de gangene man ikke skal være fotgjenger da. Og det skal man jo. Helst.

Mikalsen bakeri

Nå er det stille nok til at vi kan ta bilder her uten å bli påkjørt. Jeg har tenkt en stund at noen må sende inn denne veistubben som deltager i kåringen av Midt-Norges dårligste vei, men har ikke turt å ta bildene før nå.

Ved første øyekast minner veien om en hyggelig film fra barndomstiden for oss som nærmer oss 50. Strøket har fortsatt et og annet epletre, og flere av beboerne kan lokalhistorie fra lenge før området ble en del av Trondheim. fortau med ristVeien er smal, og fortauet er diskutabelt. Det er også en av de få stedene i nærheten av Strinda og Blussuvoll skoler at det er lov til å parkere i gata – og det gjøres det året rundt.

En gang var det skilting her også, men nå er det bare en felle for syklister og barnevogner som holder til side når biler haster forbi. På høylys vårdag er det lett synlig – ikke om vinteren.utskjæring i fortau

Noen titalls meter fra Mikalsen bakeri, rett før veien svinger opp til Strinda, ligger Berg barnehage.Det ser så åpent og greit ut her nå, men fellene ligger der. På hverdager rett før skolestart er det tett her. Barn skal leveres, foreldre skal haste til jobb, skoleelever fra åttende klasse opp til myndighetsalder, kommer løpende fra buss nr 5. veien inn mot barnehagen

På høyde med parkeringen til barnehagen er «storhullet». storhullet blir synlig ved barnehagen

Det er 11-12 cm dypt og pleier å være mer eller mindre fylt med vann. Eller dekket av is. De fleste bilførere gjør så godt de kan og kjører slalåm mellom biler og barn, og er de heldige overlever både folk og forstilling enda en dag. godt nærbilde hull linjal

Litt lenger fremme i veien er asfalten småhullete og rufsete, men ikke mer enn at det bare irriterer syklistene, eller bråvekker bortreist ungdom idet de tramper sine hvite Nike air, eller Adidas superstar, nedi søla.

flere lange hull ved barnehagen

Når vi nærmer oss «Kløvern»er det alltid fullt av biler langs veien.

Linnea midt i vene ved hjertehulletDette bildet er tatt palmesøndags formiddag. Et slags nullpunkt for trafikkbildet her. Legg til morgentrafikk, mørke, vinterføre, middels brøyting, og mange ungdommer med ørene fulle av musikk og øynene fastlåst til skjerm. Da kan det være lett å overse «hjertehullet», hvis man samtidig skal unngå å kjøre på fotgjengerne.

Men det skal veien ha – det er ikke behov for ytterligere fartsdumper.

Er det lov å håpe på bedre veier på Tyholt? Nå er de litt som Trumps politikk. Sjarmerende for noen, hullete og svake i sammenføyningene, og med nokså stort skadepotensial.

Ikke morsom sammenligning? Nei, men så gir ikke veiene her noen grunn til å smile heller. Nå som det ikke er mørkt, isete og farlig å bevege seg her kunne kanskje kommunen benyttet anledningen til å reparere veien?

God påske.

politiand i storhullet

Reklamer

3 kommentarer

Filed under Uncategorized

3 responses to “Øvre Bergsvingen er like hullete som Trumps logikk.

  1. Mari comentou em 18 de agosto de 2011 às 14:31. lindaaaaa demais, ameii!!julia voce ja fez algum make ensinando a fazer o contorno do rosto ?sei que a marina ja fez um super tutomas gostaria de ver em vi.ed.obeijoss

  2. Outstanding article not to mention very easy towards fully understand explanation. How do I just do receiving permission towards submit component of this page with my future news letter? Giving suitable consumer credit rating back to you typically the author not to mention link in the web site would not be considered trouble.

  3. So, Alan, here’s where I differ.I think that LinkedIn lets us convince others that we personally have the wherewithall to assist them. Google+ and FB just provide the suk to let people know that our shop (website) is opened. Twitter is our leaflets that are posted on the entrance to the suk- folks can read them or not- and there are plenty of them, so our’s better be pretty eye-catching.And, it’s our website that displays our wares. To make the potential inquire as to price and utility.Roy A. Ackerman, Ph.D., E.A. recently posted..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s