Kvinnedagen: Tunstad er tøff i trynet

Når man maser om rollemodeller og forbilder og kvinner som må tørre mer og sånt, så hender det man møter seg selv i døren. Da er det bare å tøffe seg opp og gjøre det man egentlig ikke tør.

Jeg har ikke gått i tog i dag, men vært på shopping. Sirkus shopping, et sted jeg ikke akkurat elsker – kun fordi seksåringen MÅTTE på Øisteins tegneblyant sitt show. VI var ikke alene.
Barn ble plassert midt i sirkelen av publikum, mens mor snek seg så langt bak som hun antok var greit uten å være helt uforsvarlig langt unna.

20140308-155017.jpg

Dette er ca ti minutter før show starter, et heftig publikum.
Øistein tegner og holder et høylytt og veldig morsomt show, etter barnas respons å dømme. Mot slutten spør han om noen vet hvilken dag det er.
Det vet barna og alle roper KVINNEDAGEN!!!.

Hvorpå Øistein sier at han vil tegne en mor, og lurer på om det er noen mødre i publikum. Det er det, men de er tause.

Øistein spør igjen, og begynner å lizzomintervjue småjenter rundt scenen.
Ingen mødre melder seg.

En tanke melder seg derimot i meg. Til nå har det vært et antall barn oppe på scenen, frivillige barn som har deltatt i showet. Samtlige var gutter. Kan det være at ingen mødre melder seg til å bli tegnet på selveste kvinnedagen?

Øistein spør igjen etter frivillige mødre.

Da tar Tunstad ansvar og begynner ferden fra omtrent halve shoppingsenteret borte. Tunstad forserer noen hundre foreldre og småtroll, albuer seg forbi fireåringer som er godt plantet de siste metrene foran scenen, tar tidenes høydehopp (med kåpe, høyhælte støvletter og veske altså) og melder seg tydelig frivillig for portrettering. I kvinnesakens navn.

Hvem hadde trodd at det skulle være tildels gøy å være den alle skal le av? Det var faktisk ikke så ille, for meg…og barna lo godt. OG midt blant alle satt min seksåring. Jeg håper hun var stolt, og ikke bare flau. Nå vet hun ihvertfall at det er mulig å ta en sjanse og ha det litt gøy, fordi mamma har jo vist det.

Tunstad benyttet selvsagt sjansen til en selfie med tegneren.

20140308-155852.jpg

Det beste av alt er at jeg slapp å stå i en timelang kø for å kjøpe Øisteineffekter for signering. Nå har jeg et to kvadratmeter stort portrett, dedikert til mor, signert av Øistein. Det ligner da litt?

20140308-160016.jpg

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Kvinnedagen: Tunstad er tøff i trynet

  1. Kult at du tok ansvar – og morsom tegning 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s