Sirkus uten samvittighet

Er det greit å invitere til gratiskonsert, og så kreve 150 kroner for en autograf etterpå? Det gjorde Sirkus Shopping under sin bursdagsfeiring.

Erikogkrisspåsirkus

Erik og Kriss gir deg en autograf – hvis du betaler. På Sirkus Shopping.

Sirkus shopping feirer ett år med magisk omsetning i sine hundre butikker. I selve bursdagsuken er det så travelt der at det må parkeres langt bortenfor senteret, og selv der er det lange køer.

Konseptet med underholdning både vandrende og fra scene er populært. Bursdagslørdagen var det både stormtropper, «bestemor «i rosa tyll på rulleskøyter, og det store trekkplasteret Erik og Kriss.

Sistnevnte skapte antydning til kaos da de fremførte en fire-fem sanger via et av Trondheims dårligste lydanlegg, men ungjentene var hylende fornøyde.

Også de minste hadde stjerner i øynene der de sto med sine mødre og fedre i køen for å få autograf etterpå. Seksåringen min ville også ha autograf, men er nok enda litt for sjenert for slike stjernemøter. Storesøster på tretten ble overtalt til å holde ut køen, og skaffe navnetrekk i notisboka som var kjøpt for anledningen, for tolv kroner på ARK.

Seksåringen og jeg trakk oss litt tilbake fra støy og kaos i påvente av signering. Tyve minutter senere kommer tenåringen tilbake og er opprørt. Hun fikk ikke autograf uten å kjøpe minst én av Erik og Kriss sine effekter. Autografen i boka fikk hun først etter at hun hadde betalt 150 kroner for et iPhonedeksel hun ikke har behov for. Hun fikk heller ikke lov til å ta bilde av gutta. De var tydelige på at uten handel, ingen signatur. Tenåringen valgte å betale, fordi hun ville gjennomføre jobben for lillesøster. Hadde det vært mor som ble avkrevd 150 kroner for en signatur til en seksåring ville det nok blitt en scene. Av den høylytte sorten. Makan.

Seksåringen er fornøyd med de verdifulle navnetrekkene

Seksåringen er fornøyd med de verdifulle navnetrekkene – verdt 150 kroner?

Da vi gikk forbi restene av køa kunne vi høre vaktene rope «de som har femti kroner kommer forrest i køa – er det noen her som har femti kroner?». De gjentok budskapet noen ganger. Vi ble ikke værende for å se om det ble igjen noen som ikke hadde penger å betale med, så vi vet ikke om noen med tålmodighet til slutt fikk de verdifulle navnetrekkene uten å bla opp cash.

Det er garantert ikke noe juridisk galt i å behandle sine kunder på denne måten, men Sirkus Shopping skal vite at å betale for autografer etter en gratiskonsert oppfattes som sleipt, utsugende, smålig, som et røveri. Tenk å behandle unger sånn.

Kjære sirkusdirektør: Nå får dere kose dere med den forventede omsetningsrekorden, og sannsynligvis høyeste besøkstall for det året dere har eksistert.  De 150 kronene koster dere langvarig negativ omtale fra min side, samt svekket interesse for å handle hos dere. Håper det  var verdt det, og at samvittigheten ikke vil plage dere. Vi kan kose oss i midtbyen i stedet.

Reklamer

13 kommentarer

Filed under Uncategorized

13 responses to “Sirkus uten samvittighet

 1. Sindre

  Leste akkurat nyheten om seksåringen i Kina som fikk utskåret øynene sine før jeg støtet bort i denne saken om en unge som ikke fikk stå først i autografkøen etter gratiskonsert med artistidolene sine.

  Har du virkelig ikke større problemer enn dette, har du det tydeligvis litt for godt. Utrolig at det går an å lage så mye styr om noe så vanvittig ubetydelig. Du tar med med ungene på konsert som Sirkus Shopping finansierer, for så å spre negativ omtale i ettertid.

  Snakk om i-landsproblem.

  • Judhaz

   Hei Sindre. At du brukte tid på å kommentere dette, viser vel noe av hva DIN tid er verdt? Flott ballespark forresten.

  • vegard

   Leste nettopp en innsiktsfull artikkel om fangeleire i Nord-Korea, så ramlet jeg borti den idiotiske og selvgode kommentaren til sindre. Joda, du er flinkeste i verden til å bry deg om de skikkelig viktige tingene, det ser vi jo på hvilke saker du velger å kommentere.

 2. om dette er det du bryr deg om i verden, håper jeg virkelig at du åpner øynene å ser deg rundt om i verden om hva som skjer bortenfor shoppingsenterene.

  • Judhaz

   Har DU noen gang brydd deg om at katta til naboen pisser på døra di? Eller at noen går foran deg i køen? At noen har det verre enn andre betyr ikke at man må løse de problemene DU mener er verst først.

 3. Ja, det må være greit å ta betalt for autograf etter en gratis konsert. Det må også være greit å ta betalt for konsert og gi bort gratis autografer. Det er ikke greit å mase om gratis autograf etter en gratis konsert.

 4. Jenny

  Synes det er greit at man skal kjøpe noe for å få autograf. Konserten var jo gratis!! Det er jo folk her som skal tjene penger! Hvor mye gjør du selv gratis i jobben din? Jobber selv i butikk og ser mye av disse » gratispassasjerene» som står først i køen når noe er gratis og aldri legger igjen en krone! Naivt å tro at noe egentlig er helt gratis i dagens samfunn. Jeg synes det er fint at Sirkus har slike konserter som er » gratis» slik at alle familer har mulighet til å komme, også de familier med dårlig råd. Så kan de med litt i lommebok legge igjen litt penger slik at Sirkus kan fortsette med dette framover.

 5. Linda

  Alle dere som legger igjen negative kommentarer her oppe og som angriper hun som har skrevet dette innlegget – hørt om å feie for egen dør??? Dere tok dere tid til å lese innlegget, så da var det viktig nok for dere til å bruke tia på!! Kanskje er det et i-landsproblem å klage på dette, men i det i-landet vi da bor i så skulle en tro at vi var rike nok til å kunne gi bort et navnetrekk uten å ta betalt for det å da! Og ut fra hva dere skriver så forstår jeg det slik at dere må ha mer en nok penger og ikke barn….. For når du står der som mor på et stramt budsjett og den lille prinsen eller prinsessa så gjerne vil møte idolet sitt – da er det ikke noe god følelse at du må knuse hjertet deres fordi du ikke har 150.- kroner til den autografen – det er nemlig de pengene du trenger for å skaffe middag de neste 2 dagene det…
  All ære til den snille storesøsteren i denne historien, og jeg støtter opp under forfatteren av innlegget! Sjofelt gjort mot barna og kreve penger for at de skal få en autograf!

 6. Tenk dere inn i et barns situasjon. Hun stiller seg i køa. Den er allerede lang. Hun venter lenge. Hun kommer endelig frem og får beskjed om at bare de so kjøper noe får autograf. Hvis hun vil vente og se om de gidder å skrive mange nok autografer til at de som ikke kjøre noe kan hun gå ut av køa og stille seg bakerst på nytt. Klart hun kan det…i påvente av å få samme beskjed på nytt?
  Ja, ungene ble aktivt sortert etter hvem som hadde penger. Det var ikke alle som syntes det var greit. De opplevde det som et press. Det var ikke et stort problem sammenlignet med nesten hva som helst av situasjoner utenfor verdes beste og rikeste land. Men det var en ubehagelig situasjon for de barna som måtte ta valget å enten gå uten autograf eller bla opp for noe de ikke ønsker. Klart Sirkus kan gjøre akkurat som de vil. Heldigvis kan jeg også mene akkurat det jeg vil. Og kegem mener unger skal slippe å stå i slike situasjoner der noe man sjelden betaler for (hvem tar betalt for autografer?…har aldri oppled det før) plutselig skal være det som sorterer dem i «rike og betalingsvillige først».

 7. Melissa

  Jeg har selv vært på konsert der vi etterpå fikk muligheten til å få en autograf. Selvfølgelig solgte de diverse effekter: t-skjorter, album etc. Og ja, det var forventet at vi kjøpte noe som han kunne signere men det visste vi når vi stilte oss i kø for å møte «helten»….. Men denne artisten hadde lagt opp til at de som ville ha autograf kunne kjøpe en singel til en billig penge, betalte ca 10-20kr for denne jeg (ikke mer enn en flaske brus), noe jeg ikke syns var urimelig, samtidig stilte han opp på bilde. Nå har jeg vært på en del konserter med forskjellige artister, mer kjent enn ErikogKriss, og de fleste har gjort dette. 150kr var en horribel pris i mine øyne, spesielt når de retter seg mot gruppen barn og unge.

 8. Anniken

  Å rope og spørre om noen har 50 kr for å komme først i køen, synes jeg er lite sjarmerende. Dette var helt sikkert veldig leit for jentene, og kanskje enda mer leit for deg. Likevel, tenk på alle de andre barna som sto i køen bak disse jentene og var forberedt på å kjøpe noe, med kort kø og autograf som motivasjon. Hvorfor skulle de ha måttet kjøpe noe, om disse jentene fikk det gratis? Hvorfor skulle alle de andre som ikke hadde tenkt til å kjøpe noe likevel vente, om disse jentene slapp? Om man skal gjøre unntak er det vanskelig å sette en grense, og sannsynligvis mye vanskeligere enn å holde seg til det som allerede var bestemt.

 9. Victoria

  Dette er ganske vanlig. Alle skulle få autograf, bare at de som har kjøpt noe blir prioritert først! Det kunne sikkert stått litt bedre opplyst, men det er helt vanlig. Hva skal ellers artister i Norge leve av med all nedlastingen og alle stedene man kan høre musikk for tiden, det er sykt få som kjøper plater. Ser ikke noe galt i dette i det hele tatt! Det er dårlig av kjøpesentret å ikke informere bra nok om dette opplegget, men det er mange som var der som FIKK autograf uten å måtte kjøpe noe, så om datteren føler seg tvunget til det er det nok skjedd noe feil i kommunikasjonen eller møtte feil vekter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s