Konkurransen om dommedag

TV2 melder: Den norske kirkes gateprest for ungdom i Oslo, Jan Christian Kielland, har torsdag klaget tv2.no inn for Pressens Faglige Utvalg.

Presten er bekymret for at medienes dekning av verdens snarlig kommende undergang kan gjøre mennesker redde. Han burde vel heller meldt Mayaindianerne til konkurransetilsynet for å friste med samme ide som de fleste andre religioner, altså verdens undergang. Men neida, her henvises det til Vær varsomplakaten

– Dette ser etter min mening ut til å bryte med Vær Varsom-plakatens punkt 4.1 «Legg vekt på saklighet og omtanke i innhold og presentasjon», punkt 4.2 «Gjør klart hva som er faktiske opplysninger og hva som er kommentarer», punkt 4.4: «Sørg for at overskrifter, henvisninger, ingresser og inn- og utannonseringer ikke går lenger enn det er dekning for i stoffet.», poengterer han.

Hvorfor tenker jeg på dette oppslaget nå?

Kan ikke bare alle disse overtroiske menneskene flytte til det magiske stedet som skal være beskyttet ot dommens dag, Rennes-le-Château.

Da oppnår vi to ting:

1) Alle de som er livredde vil føle seg tryggere.

2) Vi som velger å tror på vitenskapelige funn fremfor eventyr og myter slipper å ty til skattefinansierte velferdsordninger for å roe ned irrasjonell frykt. Og da må jeg presisere at jeg sikter til de som har valgt et livssyn basert på ….ingenting reelt, og ikke de som lider av reell psykisk sykdom.

Prester har ikke lenger monopol på fryktspiralen. Stakkar. Media trenger den for å skape opplagstall for annonsørene som skal selge remedier som vil berolige de redde. Sånn er det bare.  Og noen ganger er det jo de religiøse som forer fryktspiralen i media også, så hvorfor klager han? Kan han ikke bare lansere en konkurrerende teori om dommedag slik så mange har gjort før? Eller vent, De kristne har jo sin versjon. Det er bare å vente til 22. desember så er det fritt leide igjen. Da er Mayakampanjen over og kampen om  verdensbildet kan dominere igjen. Unnskyld. Omsetningstallene mente jeg.

 

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Konkurransen om dommedag

  1. Nils Christian Flittig

    Uinteressant. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s