Sexy journalistikk fra het dag på NTNU

Selv om gradestokken viser 15 grader på Gløshaugen tirsdag formiddag fryser ikke psykologistudenten uten strømpebukse, kan jeg lese i Adresseavisen.

Ooooh, Britney, Hit me baby one more time. Her snakker vi forventninger!

Det er Immatrikulering på NTNU. På Scenen har vi sett kunnskapsminister Kristin Halvorsen snakke om studentene som den viktigste ressursen Norge har, for landets verdiskaping. Kristin Halvorsen, hun som debuterte på forsiden av VG med saker om kort skjørtelengde, og pølsefingre, for maaange år siden.

I Norge, landet som sliter med realfaginteressen, er nemlig utseende og klær viktig. Det er neppe noen utlendinger som ville tro oss når vi forteller dem det, men antrekk er altså vesentlig. Det er forøvrig ikke bare her. Jeg skrev nylig en kronikk om Norges ukjente astronaut, Sally Ride. Hun ble gjerne spurt i intervjuer om hun ville sminke seg ute i verdensrommet.

Så da burde det ikke overraske meg at da Norges skarpeste hjerner ble ønsket velkommen til det universitetet som er vanskeligst å komme inn på i Norge, …ja da ble de spurt om antrekket sitt. Jentene altså, av Adresseavisen. Ikke guttene.

NTNU har aldri hatt større søking fra jenter, eller tatt opp flere jenter på teknofag. Dette er jenter som har landets beste skolekarakterer og har tatt et valg om å bli noe, gjøre en karriere, studere ved det universitetet i Norge med tøffeste opptakskrav. Og så blir de spurt om kjolene sine. Antrekket. Det er nærmest et under at de ikke fikk terningkast. Av den kvinnelige journalisten fra Adresseavisen.

Jeg synes Adresseavisen burde skamme seg. Tenke seg om. Og komme med en unnskyldning. På lederplass. NTNUs kvinnelige studenter, og alle andre jenter, bør slippe denne typen idiotartikler.

Under immatrikuleringen ble det lagt vekt på å få frem NTNUs verdier. De er Kreativ, Konstruktiv, Kritisk, Respektfull og Omtenksom. Flere studentledere prøvde å formidle dette fra scenen. Deriblant lederne for Samfundet, IsFIT, Studenttinget, og nestlederen i Naturvernforbundet. Alle jenter. Flotte jenter, i vakre klær også, stort sett bunader. Men jeg håper inderlig at de som hørte på satt igjen med inntrykk at det var innholdet i det de sa  som betyr noe. Ikke hvilken bunad som var penest.

Jammen er jeg imponert over den fjerde statsmakt i dag. Undres hvilken paragraf i Vær-varsom-plakaten arbeidet omfattes av. Kanskje burde avisen lese den,  og se litt på hvordan de selv fyller sin samfunnsrolle?

1.4. Det er pressens rett å informere om det som skjer i samfunnet og avdekke kritikkverdige forhold. Det er pressens plikt å sette et kritisk søkelys på hvordan mediene selv fyller sin samfunnsrolle.

Så kan de videre lese punkt 3.2:

3.2. Vær kritisk i valg av kilder, (…). Det er god presseskikk å tilstrebe bredde og relevans i valg av kilder. (…)

Bredde og relevans. Kritikkverdige forhold. Kjoler på en immatrikulering.

Adresseavisen får terningkast av meg. Terningkast 1. Ikke for antrekk, men for innhold i artikkel. Hva journalisten hadde på seg får være en våt drøm for de som er veldig opptatt av sånt.

 

 

 

 

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Sexy journalistikk fra het dag på NTNU

  1. Jøss…er det mulig ?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s