Penga eller livet på Tyholt

Skoleveien Sigurd Slemebes vei er nå i sin helhet en frossen potetåker. Isformasjonene, fjell og daler, er like skulpturelt interessante som de er livsfarlige. Det er bare et spørsmål om tid før noen havner på St.Olavs. Jeg gjetter at det blir et skolebarn.

Hver morgen går det massevis av små barn her, seksåringer som går alene. De kjemper om plassen med alle bilene som føres bortover veien i dype spor, nesten som tog på skinner. Alt sklir ned mot disse sporene; Barna som kjemper for å holde seg oppe på brøytehaugene som nå er langsgående isfjell. Kjempende foreldre med barnevogner på vei mot barnehagen. Bilene som snirkler seg forbi andre innsnødde og nedisede langtidsparkerte biler. Alt dette på en vei som fra før var humpete, og som nå bare stedvis er klarert bredere enn en bilbredde.

Fartsdumpene har så dyp dal etter seg at understell gnistrer, selv i skrittgang. Det eneste positive er at det neppe er aktuelt med fartsovertredelser her nå.

Sigurd Slembes vei er rett og slett direkte livsfarlig for de stakkars skolebarna. Må noen bli alvorlig skadet, eller i verste fall dø før vi kan få skrapt veien og ryddet fortauene? Dette er et helt realistisk «penga eller livet»-spørsmål. Klart det koster å få skrapt veien. Men er ikke barna mer verdt? Dette er tross alt en hovedferdselsåre for skoleungene, ikke en avsides veistump som ingen bruker.

Jeg anbefaler journalister og fotografer å ta seg en tur hit, sånn mellom 07.45 og 08.30 i morgen tidlig. Følg noen barn til skolen. Men vær forsiktig, og husk refleksvest, slik de minste barna er veldig flinke til. Og vær oppmerksom når du sklir ned den siste biten av SigurdSlembes vei ned mot Kong Inges gate. Det krysser en buss der like før skolestart. Og stålisen er like glatt som fortau er fraværende.

 

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s