Parkering på Gløshaugen – kun for utvalgte

Fei for egen dør sier røde Rita, og mener NTNU ødelegger for hennes miljøsatsing (unnskyld, kommunens). Selv kan hun ikke kjøre kollektivt fordi det er så slitsomt med de ekstra klesskiftene hun trenger, og dokumentene.

Jeg skjønner at dette er en symbolsak. Jeg er ikke imot at de som må bruke  bil i jobben får dekt parkering, for eksempel i forbindelse med feltarbeid  ved NTNU. Mitt poeng var at vi trenger en politikk som stimulerer de ansatte  til å benytte seg av andre framkomstmidler, sier ordføreren (Adressa).

Først tenkte jeg å  raljere over det at småbarnsforeldre gjerne må bringe både barn og klesskift hit og dit, og at mange på Gløshaugen også har dokumenter…men så tenkte jeg…kanskje Rita har et poeng. Det burde virkelig være sånn at de som skal få ha parkeringsplass skal trenge denne plassen. Nå er det kanskje ikke feltarbeid som krever flest parkerinsgplasser på Gløshaugen, men samarbeid på tvers av institutter og fakulteter, møter, forskning som medfører transport til og fra de over 100 laboratoriene, kanskje til og med møter med kommunen. Dette krever forflytning i embeds medfør, og medfører ofte bruk av egen bil for ansatte på NTNU (legger ikke skjul på at jeg er implisert part her). Men poenget til Rita står fjellstøtt.

Det burde være et parkeringsutvalg som sjekker om det er BEHOV for nettopp parkeringsplassen som er ønsket. Og dette bør ikke bare den ansatte hevde selv, nei sjefen bør også gå god for at det er hold i slike påstander, siden miljøet er viktig og alle og enhver ikke kan få parkeringsplass. Kjempeforslag Rita!

Det som er best er at dette allerede er dagen system på NTNU. Du får nemlig ikke parkeringsplass på Gløshaugen uten at du virkelig trenger det.

Slutt og klage på NTNU Rita…ta frem kosten og fei for egen dør, eller bedre…kjøp deg et T-kort.(kanskje du får det gratis i kommunen? hva vet jeg…)

 

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s