Dronningens gullring

Sladder fra kongelig hold kommer her. Straks.

Det er jo slik I disse kongelige tider at vi innimellom får noen ‘behind the scenes’ – historier.  Og jo mer avslørende historiene er, jo mer fråtses det i dem. Jeg har nylig fått høre en detalj om den engelske dronningen som det kanskje ikke er så mange som vet. Hemmeligheten har vært skjult i 40 år. Vi skal tilbake til en tid da Senterpartiet hadde statsminister i Norge. Og DET er jammen en stund siden.

Likevel, det er fortsatt mange som husker statsminister Borten i underbuksa. Dagbladets bilde av Per Borten idet han tok imot avisfolket på tunet hjemme i noe som best huskes som en gamlis-truse, med tydelig utrustning, ble selvsagt slått opp i engelske aviser med beskjed om at den norske statsministeren ‘var klar for å ta imot dronningen’.

Trusebildet av Borten fra 1969 var bare noen dager før han skulle ta imot selveste dronning Elisabeth II hjemme på gården. (bildearkiv her)Det er i forbindelse med dette dronningbesøket jeg nå kan bringe videre litt kongelig sladder – riktignok ikke helt ferskt, men likevel gullkantet. Historien fortelles av en av dronningkortesjens deltagere:

Forsvaret hadde mye av ansvaret for gjennomføringen av dette besøket, og  jeg jobbet der da. Forberedelsene tok mange dager. Forsvaret brukte sine volvo-jeeper til kortesjen, og måtte skinne. Vi brukte til og med svart skokrem og polerte dekkene på forsvarets Volvo-Jeeper. Dekkene måtte jo være skinnende svarte. Jeg kjørte en Volvo Amazon, bilen til regimentssjefen, og var sjåfør for de militære personene. Det var Vinjes Transport som hadde selve kjøringen av det kongelige følget. Den mest betrodde av disse sjåførene kunne gi meg noen detaljer som ikke var for almuen. Han kjørte selv et lekkert flak av en Cadillac. Oppgaven var å frakte Dronning Elisabeths medbragte gullring. Og da snakker vi ikke om en ring til å ha på fingeren, nei det var hennes personlige do-sete. Det ble fraktet med dronningen til alle stopp, i bagasjerommet på denne Cadillac’en. Og det var av gull! En doring av gull!!Hva byr dere?

Så da vet dere det, dronningen av England gjør sitt fornødne i gull…

Og prins Charles skal  i følge ryktene ha dosete i hvitt skinn…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s