Omskjæring av lege-jobben

 

Det er Legenes lover og regler som er offer for omskjæring, når regjeringen nå vil tvinge kirurgene til religiøs praksis, og pålegge dem å prioritere etter andre rettesnorer enn medisinsk nødvendighet.
 

Omskjæring bør ikke være gratis, mener legeforeningens etikkråd, mens statssekretær Tord Dale sier de vil tilby inngrepet gratis hos leger for å sikre at guttebarn får forsvarlig behandling… Og fortsetter begrunnelsen med at rituell omskjæring er vanlig i andre deler av verden.

Hæ?

Vanlig? Ja det er voldtekt, kvinneundertrykkelse og mishandling også, men trenger vi å like det?

Vi snakker om å skjære av små guttebarn forhuden, av religiøse grunner, og så er det prisen og forsvarligheten som debatteres?

Hva har vi egentlig mistet når:

Vi prioriterer medisinske inngrep som ikke er nødvendige fremfor nødvendige, og derigjennom godtar religion som medisinsk begrunnelse?

Vi skal pålegge helsepersonell å gjennomføre religiøse ritualer, for å tilfredsstille en religion de færreste av dem tilhører?

Så lenge det er snakk om et inngrep som kan defineres som estetisk eller religiøst må det komme inn under betraktninger som handler om en persons frie vilje. Det kan da ikke tillates utført på noen som ikke  enda er myndig, slik at det må settes en aldersgrenmse lik myndighetsalderen, 18 år i Norge.

Og så lenge det ikke er medisinsk begrunnelse bør det heller ikke være mulig å få det dekket av det offentlige.

Kvinner som får skjært til ansiktshuden av estetiske grunner må betale det selv, da får menn som vil fikse på forhuden gjøre det samme (når de blir gamle nok)

Reklamer

6 kommentarer

Filed under Uncategorized

6 responses to “Omskjæring av lege-jobben

 1. Jonny

  Veldig enig med deg her.
  Riktig nok er det to aspekt ved dette.
  Det ene er at denne type medisinsk inngrep er på linje med en puppejobb for kvinner.
  Dette må betales selv og forgår som oftest ikke på offentlige sykehus.

  Det andre aspektet er at de som styrer dette landet mener det er mer humant at leger foretar omskjæringen med sterilisert utstyr fremfor at noen andre selvlærte gjør dette hjemme.

  Men denne gruppen som de vil hjelpe er i Norge veldig liten, derfor er dette nok en debatt som vi ikke burde bruke tid på etter min mening.
  Må da være viktigere og fokusere på andre ting for vår regjering enn småting som dette.
  Utvid sykehus og la alle kvinner føde der de vil, eller bygg flere fengsler slik at vi slipper og gå side om side med voldtektsforbrytere på åpen gate, bygg ut vei og strøm nettet.
  Men nei, vi skal visst rette oss etter og bruke penger på en liten minoritetsgruppe i Norge som ønsker at ungene skal omskjæres.
  Noen som ser at styresmaktene i dette landet jobber med de virkelig viktige tingene????

  • 🙂
   Det er kanskje ikke så mange penger det er snakk om heller, sånn i den store sammenhengen…men jeg synes det reiser noen skumle problemstillinger. Skal ikke legenes rettesnor lenger være gjeldende? Hva blir det neste? Skal andre kulturer/religioner komme med sine varianter av lemlestelse og få disse utført rent og pent her? Omskjæring av jenter? Liker ikke retniingen på dette.
   Og at regjeringen jobber med de viktige tingeen? hehehehe…de gjør ihvertfall en del som jeg ikke er enig i…jeg lar det bli med det…

 2. Jonny

  Jeg er helt enig med deg. Sykehusene sa senest i går på nyhetene at de ikke hadde nok penger og at det gjerne blir ventekøer. Så skal dette bli innført også??
  Omskjering av jenter er jo lemlestelse av jenter og gutter så er det ikke bare bra for dem med omskjering heller. Det er en uting i noen religiøse kulturer som vi tillater dem og gjøre her, noe som er helt sprøtt.
  Vi lever i et land som på mange måter minner mer og mer om gamle sovjet unionen. Politikere bestemmer alt mulig tull, og det er mer byråkrati enn hva vi trenger.
  Jeg synes du tar opp aktuelle, gode problemstillinger og det trenger vi. Kanskje det blir hørt 😉
  Gleder meg til neste innlegg fra deg.

 3. Karl

  Helt utfattelig at du klarer å vri «kvinneundertrykkelse» inn i en post om omskjæring av gutter. Kvinneundertrykkelse er ikke vanlig, din fordømte mannehater! Det er menn som blir diskriminert i Norge i dag. Kvinner i dette landet kommer dere opp og frem her i livet fordi menn blir undertrykt av kjønnspoeng, kvotering og utallige andre særpriviligier dere får kastet etter dere.

  Jeg registerer også at du ikke bryr deg en kvekk om de overdokumenterte negative følgene ved slik omskjæring, men klarer på rørende vis å anvende erkefeministisk sutring ved å sammenligne epler og pærer.

  Du er en krakilsk, radikalfeminisk mannehater. Helt sykt hvordan du klarer å forvrenge systematisk, industriell og LOVFESTET mannsdiskriminering til «kvinnediskriminering». Men så er jo også forskjellen mellom mannsdiskrimineringen som uttøves i Norge at den er LOVFESTET, men den påståtte kvinnediskrimineringen ikke kan kvantifiseres eller bevises – «kvinnediskriminering» er bare et påskudd for å kunne ytterligere styre kvelertaket rundt forfulgte og rekordgrovt undertrykte norske menn.

  Kvoteringstøyte!

 4. Tilbaketråkk: Inga rituell omskjering på offentlege budsjett « Med hatten på rette staden

 5. Hello my friend! I wish to say that this article is
  amazing, great written and include almost all important infos.
  I woild like to see extraa posts like tis .

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s