Det enkleste er å bevæpne kvinner

-En del overfallsvoldtekter kunne vært unngått hvis jenter oppførte seg annerledes, sa  fastlege Amir Tauqir Chaudhary til Dagbladet.no.

Utsvevende adferd er ikke bra -og dette kan føre til at de ender i en situasjon der det nesten er uunngåelig at de blir voldtatt, får vi vite. Han er ikke den første som sier dette, både menn og kvinner, norske og utenlandske har sagt dette mange ganger.

Jeg er faktisk nesten enig. Vi jenter KAN oppføre oss annerledes for å unngå å bli offer. Her er noen mer konstruktive forslag enn hva bakstreberske mannebein kommer med.

Selvforsvarstrening i kjønnsdelte gymtimer og på SFO. Mye bedre investering enn alle plastperlene og fargekrittene. Første time er det filmvisning av Lara Croft, deretter beinhard fysisk trening og teknikktrening.

Vi kan begynne med å melde oss inn i en pistolklubb, kjære kvinner. Og melde inn jentebarna også, straks de er prepubertale. Bæretillatelse fra 16 år? Eller fra man begynner å se moden ut? Kanskje er det en overfallsforebyggende valgkampsak? Er det et politisk parti som er interessert i den?

En forretningsidé helt gratis; moderne kyskhetsbelte: Belter med samme teknologi som varer sikres med. Tvangsåpning av belte medfører at  hender blir oversprøytet med blått blekk som er umulig å fjerne, og som samtidig sender både GPS-lokalisering og lydoverføring til et vekterkontor eller noe tilsvarende. Securitas, tar dere utfordringen? Jeg kjøper gjerne  et sånt belte, ihvertfall til jentene mine.

Kvinner har eiendomsrett til egen kropp

Vi er faktisk frie kvinner i dette landet, og vi har ikke tenkt å sette oss inne i sofaen og råtne. (jeg trives forresten skummelt godt i sofaen nå, men så er jeg også blitt nokså voksen, og VELGER innelivet). Vil vi sprade så gjør vi det, enten det ser teit ut eller ikke. Det er våre liv, vårt land og våre døtre.

Vil vi kle oss for å demonstrere at JA vi klarte faktisk å pelle oss på helsestudio og forme en deilig figur, ja så skal vi kunne gjøre det uten at noen andre dermed oppnår rettigheter til den kroppen vi har brukt så mye innsats på å forme. En bil blir heller ikke lov å stjele selv om motoren er trimmet, lakken skinner, og eieren har brukt tid og krefter på den. Selv den mest fristende sjokolade rett ved kassa på Rema må skifte eier før den kan nytes. Så hvorfor skal vi kvinner akseptere at sjokolade og biler er underlagt sterkere eiendomsrett enn våre kropper?

Forresten, det utbetales ca 300 millioner i erstatning for biltyverier på et år, for de drøyt 8000 bilene som forsvinner. Det er ca like mange kropper som tas på et år , men erstatning finner jeg ikke tall på. Søkene antyder tvert imot at det er like sannsynlig  at voldtekstofre må betale erstatning som at de mottar noe. Ville en bileier godtatt tilsvarende?

Jeg synes kroppen burde vært forsikret på samme måter som biler i denne sammenhengen. Voldtekt er kroppstyveri, som fortjener en kraftig erstatning.

I påvente av tiltak vil jeg dele litt kunnskap.

Anatomitime for kvinner

5 mest smertefulle steder å benytte mot overfallsperson i selvforsvar (når man ikke kommer unna ved sprint). Anse dette som ren informasjon, som kan komme til nytte (se Miss Congeniality for morsom demo)

1) Kjør fingre inn i øyne, gjør djevelens tegn og lat som du er nettopp ham

2) Kne i lysken, trenger ingen nærmere forklaring

3) Dobbelt flathåndsslag mot overgripers ører (sprenger trommehinnene)

4) Slag mot adamseplet, garantert en vinner :)…vanskelig å puste for overgriper..

5) Tinningene, hvis du har en gjernstand i hånden …(liten fullpakket veske for eksempel) ..dra til alt du klarer

…og har du gode sko kan du forsøke å tråkke ned mot innsiden av knærne på overfallsmann, det gjør rimelig vondt å løpe etterpå…for ham.

Satser på at designere kommer opp med mange snedige selvforsvarsmekanismer som er innebygget i klær og accessoirer fremover, som skader og merker overgriper. Både som forebyggende, men også som straffende element.

Inntil det skjer noe vesentlig positiv endring er kanskje det enkleste å bevæpne kvinner, med kunnskap og teknikker, ikke frykt og burka.

Reklamer

246 kommentarer

Filed under Uncategorized

246 responses to “Det enkleste er å bevæpne kvinner

 1. H

  Enig med mye her, unntatt forskjellsbehandlingen av kjønn: «Selvforsvarstrening i kjønnsdelte gymtimer og på SFO.»
  Selv om gutter og menn ikke er like utsatt for overfallsvoldtekter er det andre ting (som ran) som kan skje.

  Og dette: «Så hvorfor skal vi kvinner akseptere at sjokolade og biler er underlagt sterkere eiendomsrett enn våre kropper?» Voldtekt er da forbudt, staten eier kroppene våre, men det er en annen sak.

  • Ahrakeen

   Selvforasvar burde være en del av skole opplæringen generelt.
   og ikke kjønnsfordelt hvis jenter skal kunne bruke selvforsvar effektivt. så må de kunne sparre mot menn så de lærere hva som funker og hva som ikke funker i en relativt trygg situasjon. Hvis de blir overfalt så har de ikke så sabla god tid til å lære hva som funker

   • ola

    men hvis alle lærer selvforsvar så kan jo voldtektsmannen alle »knepene» selv:P

    • Leif

     Spark i blæra: Da holder fitta kjeft og folder seg fint ned i rau-kjøringsposisjon.

     Trenger ikke nærmere forklaring.

     • Lillemy

      Du har åpenbart en liten tissemann og mindreverdighetskompleks. Skikkelig stilig å spre kvinnehat anonymt på nett. Takk for ditt bidrag til samfunnet!

     • Jenny

      .. og når du står der i hockey og styggen nærmar seg bakfra; kjør hånda bak mellan beina og knip eit godt tak i stasen.
      Vri lynkjapt rundt, gjerne både med og mot klokka og benytt gjerne negl på sekken, -jo lengre negler jo bedre.
      Avslutt med eit brutalt opp og ned røsk før du spring ca 10 meter framåt så overgriparen ikkje når deg.

      Når han fell på kne over smerten er det fritt fram for eit kjapt spark i bakhodet med ti meter tilfart.

      Så fort overgriparen e bevisstlaus dreg du ned bykso og no e det bare fantasien som begrens ka for noko morro du kan dekorere kaviarstjerna ans med.
      Er du heldige finns det både veistekke, kvist og stein nærliggandes. Ring gjerne vennar og kjente så dei kan komma med forslag.

      Eg kallar denna selvforsvarsteknikken teknikken «Leif.»

     • Håkon Gulbrandsen

      Hva i helvete er galt med deg? Den holdningen din kan du ta med deg og rømme landet for om jeg møter noen menn face to face med en sånn innstilling kan du banne på at antallet fruktbare menn i norge går -1 på flekken! Voldtekt er ikke greit, på noe sett, noe sted, for noen grunn. Det er så enkelt som det.
      Personlig klarer jeg ikke forstå hvorfor noen voldtar i det hele tatt, for noen pinglete, smålige, ryggradsløse folk de må være. Død ved gapestokk hadde vært passende for dem

    • Sannsynlighetene for at en voldtektsmann kan knepene er ganske reell allerede i dagens situasjon, da de fleste som voldtar «planlegger» dette og «trener» seg opp til det. Enn dog er det sånn at 70 % av de kvinnene som blir forsøkt voldtatt og kjemper i mot unngår voldtekt, så det er vel en ganske god grunn til å kunne forsvare seg?

     Selv har jeg vært på feministisk sjølvforsvarkur i regi av SU to ganger, og det er utrolig spennende.

     I tillegg kjemper jeg for å få kampsport/selvforsvar inn i skolen, vi har så utrolig mye å lære. Uavhengig av kjønn. Det behøver ikke å argumenteres med at det er viktig å kunne forsvare seg en gang, men handle om å lære disiplin og få seg en real treningsøkt. Har vært med på en miks av kampsport- og håndball trening en gang, det var SYYYKT. Uavhengig av den fysiske formen til oss som var med var alle like slitne, og mørbanka dagen etterpå. Vanvittig bra trening for kropp og sjel 🙂

  • putt samme farge i taaregassen/forsvarsprayen.slik som i minibankene…loooool ooooiiii en gronn svarting lett og finne arestere. god ide eller?????

  • Er enig i masse av dette. Voldtektsmenn bør etter min mening kastreres eller få dødsstraff. Men det er de som virkelig har gjort det!!!!
   Da må det være bevis og vitner.

   For man skal huske på at flere og flere kvinner anmelder menn av diverse grunner uten at voldtekt har funnet sted.
   Er vel ikke mer enn ca. 2 år siden 2 menn i Bergen utrolig nok klarte og bli frikjent fra voldtektsanklager av sine eks samboere.
   Kvinner som kommer til Norge for en mann kan anklage menn grunnet at de da får bli i norge.
   Så dette er et komplisert bilde, men skulle disse kvinnene i tillegg løpe rundt med pistol og stun gun, pepperspray osv. da hadde jeg flyttet fra Norge.
   Kvinner ødelegger mye for hverandre med falske anmeldelser, menn ødelegger mye med sine handlinger.
   Resultat ingen kan jobbe med barn uten og være godkjent av politi, menn unngår dette får det er styr, og kvinner dominerer i mange yrker grunnet dette.
   Så får vi debatt om hvorfor kvinner ikke er i lederstillinger osv.
   Politikken må endres i landet, kvinner må tenke litt lengre, og menn norske eller utenlandske, hvite eller brune eller gule, må skjønne at et Nei betyr NEI.
   I norge knuller damene vettet av deg om de VIL, vil de IKKE så er det bare og lete etter neste. Det er alltid en dame som er nesten like dum som deg og sier ja. Det er bare det at noen gangermå du lete litt lenge før du finner en som er sveiseblind, dum som et brød, og har 0 i IQ.
   Men dette må da være bedre enn og voldta noen???
   Hvor bra kan sex være når man har en som hyler og skriker under deg fordi de ikke vil????
   Da tyder det på at du er ganske sjuk.
   Da banker du dem og fortsetter som om dette er mer normalt????
   Se deg selv i speilet og nyt det, hva het dama, når skal du treffe henne igjen, søg hun deg?? Tok du henne i alle hull, kysset dere etterpå???
   Nei voldtektsmenn, tror ikke det, dere er sjuke, håper ikke jeg ser dere for da får dere bank, før jeg ringer politi.
   Lykke til, kvinner tenk selv, kjøp drinker selv, og ta taxi hjem.
   Snakk i mobilen med en venninde og gjør det du kan for og være trygg.
   Verden er ikke svart/hvit. Ingen er trygge over alt, ikke kvinner og ikke menn.
   men en skyteglad full kvinne som er noe stresset er vel ikke helt tipp topp i Oslo’s gater.

   • Fred

    «Hvor bra kan sex være når man har en som hyler og skriker under deg fordi de ikke vil????»

    Jeg har ofte tenkt på dette, den rene «mekanikken» av det hele.
    Jeg har selv erfart at hvis partner (samtykkende, da) er litt nærvøs bare, kan det by på vanskeligheter, som eventuelt fører til guffen trekking i forhuden.
    Jeg skjønner da ikke hvordan voldtektsmenn klarer det, de må da rive alt i stykker der nede, på seg selv mener jeg. Hmm.

 2. Hei, Magne fra VG Nett her. Nå har jeg lagt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG.

 3. Charlie

  Problemet er ikke minst at en stor del av de her man kalder flykninger, overhodet ikke egner seg for og bo i den siviliserte delen av verden. Mange av dem regner en kamel for mere værdt, enn en kvinne. Hvor de kommer fra er kvinner stort sett fange i mannens hus, og må ikke bevege seg ute, uten eskorte av en mannlig slektning. Når de her individer kommer til vesten, hvor kvinner går fritt løs, så tror de at her er det bare og forsyne seg som det passer, de anser de frie kvinner for luddere.
  Og rettsystemet forstår de heller ikke noe av. Hadde de gjort det samme der de kom fra, var de blitt enten steinet, hengt, halshugget, eller pisket. Her opplever de og komme på hotell med fri kost og losji, med en levestandard 100 vis ganger bedre enn hjemme. Så hvis de er utvist, og ikke gidder og reise hjem, så skal de bare begå grov kriminalitet, så får de oppholdstillatelse allikevel, i luksusfengsel.
  Bare et og gjøre, lag reglene så stramme, at det i praksis ikke nytter og søke om det de kalder asyl. Det er milliarder av mennesker på kloden som gjerne vil «flykte» til Europa. Hvis man står med problemet med en utlending som ikke han sendes ut pga. identifikasjonsproblemer, så må de interneres i arbeidsleirer, feks. på Svalbard eller Bjørnøya intill de får hukommelsen igjen, og forteller hvilket hjemland de gjerne vil reise til.
  Men sånn blir det nok aldri, med de bløtsødne og naive politikere som styrer landet. I mens får folk ta saken i egne hender, og bevepne seg, om ikke andet så med pepperspray som fritt kan kjøpes i feks. Tyskland. Det er sikkert forbudt, da det er ulovlig og forsvare seg mot voldsforbrytere, de kan jo få vondt i øynene av pepperspray. Men det er bedre og få bøter for illegal våpenbesiddelse, enn og bli voldtatt, invalidisert, eller drept.

  • ola magne ruud

   Det er rart det ikke er flere folk med ditt synspunkt blant de folkevalgte. Og hvorfor har jeg enda tilgode å møte noen som er enig med de «folkevalgte» ?
   Er ikke det litt rart ?

  • Inntil du har lært deg rettskrivning nekter jeg å anse deg som en del av den siviliserte verden.

   • Oslo

    Her ser du toleransen til MayaB, gjelder denne forakten din kun nordmenn pga av din selvpiskende hlnsehjerne eller er den også inkludert ttilnærmet samtlige fra den tredje verden?
    For du skriver som du har vett til!
    Nå er innlegget til Charlie ikke spesielt godt men det kan like gjerne skyldes f.eks sykdomsforhold bare som saksopplysning du som er så «sivilisert».

   • Hans

    MayaB: Så fordi personen mest sannsynlig er av dansk herkomst og skriver på et fornorsket dansk skal han ikke høres på? Helt greit å være uenig i hva personen skriver, men å avvise alt på ditt grunnlag hjelper iallefall ikke debatten.

    Og til Ola Magne Ruud: Problemet er at det ikke er politisk korrekt å mene dette. Dersom noen i Stortinget hadde sagt dette, hadde de begått politisk selvmod. Det er det samme i samfunnet, siden jeg er midlertidig ansatt (noe flere og flere blir i dag) er det ikke lurt for meg å ha sterke meninger om noe. Det kan fort føre til at jeg mister livsgrunnlaget mitt.

   • ØYVIND

    TIL MAYA B. INTILL DU SLUTTER Å RAKKE NED PÅ FOLK SOM SKRIVER FEIL AV OG TIL, ER IKKE DU HELLER NOE JEG VIL ANSE SOM NOE SOM HØRER HJEMME I DEN SIVILISERTE VERDEN. SLIKE SOM DEG ER DET ALT FOR MANGE AV…

  • ja og putt farge paa sprayen …. lettere og finne da. et meget bra innlegg du skrev

  • Anna

   Du glemmer en viktig ting her:
   7 av 10 voldtekter skjer i hjemmet
   9 av 10 sier at de kjenner overgriperen
   Ofte dreier det seg om ektefelle eller norsk ungdom på fyllefest
   Det blir urettferdig å legge «all» skyld på en stereotypi du har skapt for utenlandske menn. Hvis du sikter til muslimske menn? så finnes det 750 millioner av dem i verden, jeg tviler på at alle passer inn i stereotypien din. Fremmedfrykt er farlig og skaper fordommer. Å bli utsatt for fordommer skaper fortvilelse og aggresjon. Før du vet ordet av det har man skapt så mye aggressjon hos et individ eller en gruppe, at de reagerer med vold. Noe som visst er vanlig for mennesker i en presset situasjon.

   Tror det er viktig med endringer allerede på barne/ungdomsskolenivå. Når jenter begynner å få pupper, er det plutselig mange som «mister» eiendomsretten til sin egen kropp. Lærere unnskylder det hele med at guttene har kommet i puberten, og at det bare er sånn de er. Det er alltid jenter som må tilpasse seg, men det hadde kanskje også fungert å ta tak i gutter/menn som tross alt som regel representerer problemet. Feks gjennom holdningsendringer. Dette kan slåes sammen med bl.a. seksualundervisning på skolen.

 4. ola magne ruud

  Er enig nok jeg, men hvorfor er tør ingen snakke om roten til problemet ?
  Vg har jo skrudd av debatten i alle artikler om dette, og jeg tipper jeg vet hvorfor.

  Det er en idiotisk innvandrings og asylpolitikk og latterlige straffenivåer og kontroll på voldsmenn her i landet. Dette er årsaken til alle disse voldtektene samt det meste av ran og vold i oslo. Ingen kan med hånden på hjertet si at de føler seg trygge når de går i oslos gater etter sola har gått ned og annenhver innvandrer spør om du vil kjøpe dop.

  Mistenkelig mange av de som har voldtatt kvinner gjennom overfall er utlendinger som for alle med fornuft har vist mange tegn på at personen burde vært bura inne og sendt tilbake til jungelen de kom fra, men impotent politi og rettsvesen har sluppet dem rett ut på gata med en klapp på skulderen. «såså, det blir sikkert lettere å motstå fristelsen for å voldta og drepe nordmenn neste gang » har jeg et bilde i hodet mitt politiet sier idet de slipper disse villmennene ut igjen… pffhøyy!

 5. MetteO

  Takk Hege – naturligvis er det enkleste pistol – eller et kne der mannen dingler som verst.

  Og til alle dere menn som kommenterer her;
  Det finnes flere typer voldtekter enn bare overfallsvoldtekter, og at dere nekter plent å innse at hvite menn også voldtar gjør at dere forsøpler debatten. Den absolutt største kategorien voldtekt skjer der offer og gjerningsmann kjenner hverandre – og her har hvite nordmenn fra Norge svært LITE å være stolte av.

  Så slutt å søple til debatten. De gærningene som hopper på jenter på gata om natta fortjener ei kule eller en omgang med et balltre – det er vi alle sammen enige om. Men det STORE voldtektsproblemet er ikke overfallsvoldtektene – det er det som skjer i de tusen hjem bak lukkede dører – daglig.

  • Bøllefrø

   Dui kan ikke «gradere» alvorligheten av voldtekter på denne måten! En overfallsvoldtekt er ikke på noen måte «mindre alvorlig» enn den som skjer i hjemmets lukkede dører!

   Vi vet heller ikke så mye om hvor mange voldtekter som skjer så lenge ikke alle anmeldes. Vi TROR at det finnes store mørketall, men vi VET ikke med sikkerhet. Det er flere forhold ved å «blåse opp» tallene. Man får oppmerksomhet på problemet, men samtidig så «alminneliggjør» man også overgrepet. Har sett «statistikker» som «viser» at hver 3. pike misbrukes av far. Da er det jo snart slik at vi som ikke gjør det blir avvikerne! Forøvrig misbrukes også begrepet «far» i slike sammenhenger. Som oftest er det snakk om mors nye kjereste, og det er faktisk noe helt annet enn FAR! Det samme gjelder «statistikk» for sexuell vold i hjemmet. Leser man det som kommer fra OTTAR og lignende er man jo totalt avviker om man ikke voldtar kjeresten hver dag! Og kjære damer SÅ ILLE ER IKKE FLERTALLET AV NORSKE MENN!!!

   Vi har fått nye utfordringer ved en omfattende invandring fra land med totalt avvikende kvinnesyn i forhold til det norske. Disse utfordringene må man gjøre noe med og da nytter det ikke med symbolpolitikk! Det nytter heller ikke å mase om at norske menn er like ille eller værre enn de som i dag driver med overfallsvoldtekter. Det er norske menn nemlig IKKE! Fortsett med dette og dere skyver etnisk norske menn fra dere, og det tjener ikke denne saken.

   Det hjelper heller ikke å innføre svenske definisjoner på voldtekt der det nå snart er slik at om kvinnen ikke får orgasme i et frivillig samleie kan hun anmelde partneren for voldtekt! Voldtekt er et alvorlig overgrep og en jævlig krenkelse, det skal ikke være noe som kan brukes som en reklamasjonsordning!!

   • MetteO

    For det første skal du ha bra tjukke briller for å lese at jeg har «gradert» voldtekter på noen som helst slags måte.

    For det andre får du dra fram den svenske definisjonen «som er så løs at en manglende orgasme kvalifiserer til voldtekt». Den fins nemlig ikke. At svenskene – som oss – rettmessig mener at man kan idømmes voldtekt om mannen skulle/burde forstått at kvinnen ikke ville hatt frivillig samleie om hun hadde vært våken og edru er ikke en orgasmemangelregel – det er voldtekt. Så forhold deg til fakta og slutt å søple til.

    For det tredje – en smule fakta.
    http://www.ssb.no/samfunnsspeilet/utg/200103/01/index.html
    Det er alltid kjekt å forholde seg til fakta når man diskuterer. Det store problemet er ikke at tall «blåses opp» – det store problemet er at så mange voldtekter aldri blir anmeldt og at drittsekkene kan holde på.

    • Mann

     En av de største søppeltønnene til og med utviser ‘failed argument’ på linje med muslimhatere, jødehatere, OTTAR med fler gjelder beklagelig nok også deg.

    • Hans

     Kjære Mette.

     Du sier at «hvite» menn voldtar også. Det er det ingen som betviler. Det jeg er lei av er at dette alltid blir brukt som argument når det blir påpekt at ikke-vestlige står for alle overfallsvoldtekter. Hvordan bringer det debatten om overfallsvoldtekter videre? Og tror du at ikke-vestlige aldri voldtar sine koner og kjærester?

     Jeg leste en kommentar fra en av våre nye landsmenn som sa at man ikke kunne voldta sin kone…. Jeg tror innvandrerkvinner har mye vanskeligere for å annmelde enn «hvite» norske. Derfor tror jeg mørketallene er større blant disse.

   • HMMM bevepne …nei er det ikke politiet /styrende myndigheter,som skall beskytte Landets innbyggere??? nei Folket..etniske normen foren dere.dann viligante grupper.svinebanke alle di tar for voltekt,sorge for at di sitter paa hjul…rullestol.okke lett og volta igjen.politiet slipper dem ut for og begaa nye voltektert

  • ms

   på samme måte som at det finns kvinner som anmelder menn for voldtekt for at de blir fornærma eller lei seg. eller for at noen sier de skal gjøre det?
   synes voldtektsparagrafen skal bli borte, og samtidig heve straffen for vold.
   er da ikke noe verre å bli skambanket enn voldtatt. er vold begge deler.

  • ja men denne debatten er om overfallsvoltekter…. men det er rett det du sier ,er mye skjult bak dorer i norske hjem….PS engelsk tastatur

 6. Bamsefar

  Hvorfor ikke sende Cecilie Brækhus eller noen kollegaer ut som lokkeduer. Det er mange med kampsport erfaring som kunne gjøre livet veldig surt for eventuelle overgripere. Bare ryktet om at noen kunne være en av dem kunne kanskje skremme potensielle overgripere vekk fra gatene.

 7. Richard

  Jeg er helt enig i at kvinner burde bevæpne seg. Da jeg bodde i delstaten Virginia i USA hadde jeg bæretillatelse og var alltid bevæpnet. Revolveren min, en grovkalibret .38 Special, var aldri båret åpenbart og det skjedde aldri noe som førte til at jeg brukte den. Det var min forsikring mot eventuelle ransmenn og andre forbrytere og jeg har ikke det minste imot å skyte en ransmann i selvforsvar.

  • Kim

   Det at du ikke har det minste i mot å skyte en ransmann sier en del om hvor høyt du verdsetter et menneskeliv. Om noen kommer for å frata deg lommebok e.l. mener du at du har rett til å skyte (og da med stor fare for å drepe) vedkommende. Folk skal ha lov til å beskytte seg selv, men om det blir lovlig for «folk flest» å bære våpen i Norge vil nok det kun føre til flere avisoverskrifter enn det vi ser nå.
   Norge er en rettstat. En av de aller beste utviklede. Det er nettopp det som gjør at landet har fungert så bra. Det er utrolig trist at noen få skal ødelegge sikkerheten til mange med overfall og voldtekt. Det vil bli enda tristere om en skulle gå rundt å være redd for at folk bærer våpen i tillegg.

   • Richard

    Naturligvis ville jeg skyte for å drepe. Det med å skyte i hånda eller foten er bare TV-sludder. Du sikter på «center mass» hvor sannsynligheten for et treff er størst. Og nei, jeg verdsetter ikke et liv som kommer for å true meg på livet over lommeboka mi. Og det at Norge er et av «de aller best» utviklede rettstater, er det noe du selv har kommet opp med? Hva mener du egentlig? At straffene er for høye? Lave? Akkurat passende?

    • Snorre

     Og hva skjer når du skyter en ransmann, og det viser seg at han egentlig var en uskyldig person som ble tvunget til å rane mens de ekte ranerne holdt barnet hans som gissel?

     • Richard

      Hva om ransmannen hevder at han ble tvunget til å rane folk fordi et utenomjordisk vesen implanterte en chip i hjernen hans? Derfor var ranet egentlig ikke hans skyld men romvesenets? «Jeg er uskyldig! Jeg er uskyldig! Det var den grønne fyren som gjorde det!» Makan til sludder …

    • Mikkel

     Tror du at det er bare bare å skyte noen? Selvforsvar er en god idé, men å ha en hel haug med PMS gærne kjerringer løpe rundt i Oslo med våpen, og bare skyte vilt på folk som de tror skal voldta dem? Vet ikke helt hvor den logikken deres er, men det er bare helt på trynet spør du meg..

   • Bøllefrø

    Ja det er jo selvsagt MYE BEDRE at flere kvinner voldtas i helgene enn at en av disse overgriperne blir skadd eller drept! Det er et «offer» norske kvinner må akseptere for at vi skal kunne late som om dette flerkulturelle eksperimentet er vellykket!

    Erfaring fra USA viser at bevepnede kvinner IKKE blir voldtatt. Voldtektsmenn har ikke noe ønske om å dø, så de gir opp forsøket på voldtekt med en gang de forstår at dette er farlig for dem selv. Men det hjelper ikke å bare gi damer pistol. Det vil være farlig for dem selv. Man må lære folk fra de er små at de ikke skal akseptere å bli offer! Man må læres at det er greit å ta igjen! Gjør man det fra barna er små vil også mobbing i skolen bli et mindre problem.

   • superstriker

    Fy faen så naiv du er, antakelig en av de håpløs naive idiotene på venstresiden som bare tror at vi alle kan leve fredfullt sammen uavh av religion….

  • superstriker

   Gi damene en feit kniv.

  • Ergo kan man si at det heller ikke skjedde noe om du ikke ville ha båret den.

 8. Maxx

  Amir Tauqir Chaudhary har sannsynligvis rett – langt på vei. Det er en ny tid i Norge og ikke minst i Oslo. Oslo er ikke lenger en småby hvor man kan strøve rundt halvnaken og halvfull hvor man vil og når man vil. Norge har ønsket stor innvandring fra land med helt andre normer, verdier og forståelse av hvordan mennesker oppfører seg. Og det må nordmenn nå ta hensyn til.

  • Thomas Nielsen

   Det er absurd i når du sier nordmenn nå må ta hensyn til for de skal ta hensyn til sånn er Norge og kvinner har mye friheter her. Når de kommer hit så forventer vi at de skal ta hensyn og viser respekt på samme måte som jeg reiser dit og må vise respekt for kultur som f.eks jeg kan ikke kysse damer på offentlige steder som f.eks i Saudi Arabi. Når vi reiser dit så viser vi respekt for det, men hva gjør når de kommer hit hvilken respekt? det som er kjerneproblemet her 😦

  • GammelUngkar

   When in Rome yoy do as romans.

   Dere har for svarte faen valgt å komme hit og DA er det VÅRE LOVER, Regler, Etikk og Moral som gjelder ikke den i fra Pakistan eller hvor, dere kommer fra. SÅ ENKELT er det.
   Jeg blir regelrett kvalm av å se unskyldningene for voldtekt.
   Hun «så» så utfordrene ut, yes og det er en MENNESKERETT i Norge!

   • Bøllefrø

    Her må man bare si som Mona Sahlin sa i Sverige.

    «Det gamle Sverige finnes ikke mere, og det vil aldri komme tilbake: Nå er det på tide at svenskene begynner å jobbe med seg selv for å bli integrert i DET NYE SVERIGE!»

    Det samme gjelder i Norge. Jens har bare ikke hatt baller til å si dette høyt!

  • superstriker

   Maxx:

   Er du blåst i hue? Hvorfor i helvete skal jeg tilpasse meg andre kulturer?

   Jeg ha da for faen ikke bedt om denne utviklingen. I følge deg skal vi oppheve alle landegrenser, tror du det ville gått bra??

   • Poenget er, at vi har styrt politikken dit den er i dag, gjennom valg. Partiene som har sittet, har ikke kunnet tatt nok tak i innvandringspolitikken. Ikke imot innvandrere, men integreringen av de. De trenger «opplæring» i språk, normer, regler osv. Enig i at de må / burde tilpasse seg oss, men de har ikke bakgrunnen, med oppvekst i Norge som vi har. Derfor må det betydelig mer integrering til, om vi skal kunne «ta tilbake» det gode gamle Norge. For jeg ønsker ikke at vi skal gå bevæpnet rundt, da faller vi på samme nivå som andre land, som henger betraktelig etter…

 9. Apotropaeus

  Egentlig, så fatter ikke jeg hvordan kvinner kan være et så lett bytte som det tilsynelatende virker som.

  Jeg skal være drøy nå og si rett ut at ettersom dere flyr på byen til langt på natt/morgenkvisten og drikker og herjer, og det hos svært mange tilfeller, hver eneste helg, så kan man vel ikke forvente noe annet etterhvert som tiden går? Dere vet det finnes utlendinger som er syke i hodet, så hvorfor være ute til langt på natt i overberuset tilstand uansett? Det gjelder både MENN og KVINNER. Om ikke menn akkuratt pleier å bli voldtatt, så er det mye vold ute å går også.

  Ta å legg ned den drikke, pule, herje og spy kulturen deres, igjen, jeg snakker om begge kjønn her, så kanskje vi slipper å lese slike nyheter i mediene som vi nå gjør. Dessuten så GÅR det faktiskt ann å dra ut å kose seg uten at klokken først skal bli 01:00…

  Men lenge før den tanken slår dere, så anbefales det nå å bevæpne kvinner for å skyte de som eventuellt prøver å voldta? Det er vel mer drøyt enn min egen «drøye» kommentar.

  Misforstå meg ikke, voldtekt er det kvalmeste og ondeste som finnes.

 10. Roger

  -En del overfallsvoldtekter kunne vært unngått hvis jenter oppførte seg annerledes, sa fastlege Amir Tauqir Chaudhary??

  Hva søren er det denne fastlegen snakker om?
  Det er vel en unnskyldning for at flesteparten av voldtekter begås av innvandrerere eller barn av innvandrerere.
  Det være seg 1. 2 eller 3 generasjon innvandrere som overhodet ikke respekterer norske kvinner!

  Selvsagt begås voldtekter av norske menn også.

  Mitt poeng er at innvandrere ikke har respekt for norske kvinner som har pyntet seg for en fin kveld på byen.

  Roger

  • Maggie

   Enig i poenget ditt. Dette er ikke snakk om noen unnskyldning. Alt legen gjør, hvis du leser artikkelen, er å gi et råd på bakgrunn av sin ekspertise. Om kvinner ønsker å følge det, er opp til dem selv.

 11. The Duke

  Pistol er vel ikke lov å gå med her i landet, dog heller ikke i USA.
  Selv om man har rett til å ha pistol i USA gjelder vel det kun hjemme i ditt eget hus til hjelp i selvforsvar.
  Men kunne det ikke bli lovlig med pepperspay.
  Man blir ihvertfall ikke morder av å bruke, selv om man i slike situasjoner kunne ønske det.
  Tenk på hva disse jenter må gå med i sine tanker resten av livet, mens overgriperen bare kan fortsette.

  • Jan Magnusssen

   La meg korrigere deg her – pistol er det lovlig aa baere hvis du er trent og sertifisert for det. Bor selv i USA og har full baeretillatelse for pistol. Problemet her er ikke lovlige innbyggere som er trenet og vaepnet, men med kriminelle som har vaapen. Disse har ingen respekt for lovverket likevel, akkurat slik som de kriminelle i Norge – som vi importerer mer av.
   Kanskje de ville blitt litt mer forsiktig hvis de visste det ville vaere en sjanse for aa treffe en kvinne som hadde redskap til aa forsvare seg.
   Det burde vaere lov til aa forsvare seg.
   Naa skal det nevnes at en skal ikke ta pistol paa fest eller om en tar en dram – selvfoelgelig – men det aa kunne vite at noen kunne ha redskapen klar til aa forvare seg mot kriminelle vill kunne virke forebyggende – «les skremmende»!

  • MetteO

   For å si det slik – lovligheten av våpenet driter jeg nå rett og slett i. Dersom noen kommer bort til meg på gata midt på natta og skal vite hvor mye klokka er – og nekter å flytte på seg, så slår jeg først og spør etterpå.

   Sjansene for at jeg skal bli tatt for å slå ned en fyr er vel omtrent like store som det er for å få noen dømt for voldtekt her til lands – nær ikke-eksisterende.

   • Lynlabb

    Du ble nettopp nominert til IQ-prisen! Gratulerer!

    • MetteO

     Og du ble nettopp nominert til idiot-uten-argument-prisen. Kondolerer!

     • Burre

      Mette: Slike som deg er grunnen til at jeg og de fleste norske menn i min omgangskrets gir blanke faen i dere teite kvinnfolk blir vodtatt på åpen gate.
      Uansett hva som skjer er skyldes det på den hvite mann.
      Fuck you!
      Sengen er redd , nå ligg i den.
      Vi passer bare på familien vår heretter.

   • Kristin

    Sjansen for at du klarer «å slå ned en fyr» er vel omtrent ikke-eksisterende. bare det å prøve på dette og (HØYST sansynelig) feile, vil øke sjansene for overgrep snarere enn å minske de. 🙂

  • Bøllefrø

   Det er ikke så jævlig vanskelig å «leve videre» om du vet at du har drept noen. Det går faktisk greit så lenge du hadde en grei grunn for å gjøre det. Jeg tror traumene er større for hun som ble voldtatt enn for hun som gravla voldtektsmannen før han fikk gjennomført sitt forsett.

 12. Roger

  Jenter kjøp dere pepperspray eller få tak i en el pistol(se link under)
  http://www.globalsources.com/manufacturers/Electric-Stun-Gun.html

  • Eirik

   Våpenforskriften §9:
   Det er forbudt å erverve, eie eller inneha elektrosjokkvåpen, pepperspray og andre selvforsvarsmidler med tilsvarende virkning, springkniver, batangakniver, stiletter, slåsshansker, batonger, karatepinner, kastestjerner, blåserør for utskyting av piler eller andre gjenstander, spretterter eller andre tilsvarende særlig farlige gjenstander uten aktverdig formål og som fremstår som voldsprodukter.

   • MetteO

    Hvem faen bryr seg om det er ulovlig lenger? Skyt eller slå først, og spør etterpå.

    Heller det – enn å bli et offer.

    • superstriker

     Jenta si. Hvorfor ikke la jentene få bære kniv? Dere har
     tross alt mer i skallen og tenker før dere gjør noe dramatisk enn disse testoteronkjøterne…

    • Traktordude

     Er stygt redd for at ordensmakta hadde sett strengere på at du hadde skutt, enn om overfallsmannen hadde voldtatt deg. Er jo verre å skyte noen enn å voldta noen må vite. I og med at skytevåpen generelt er en fysj-ting i samfunnet, hadde nok politikerne blitt «sjokkerte», og pressen kommet med ramaskrik om amerikanske tilstander. I ettertid hadde nok Stasi-Knut prøvd å gjøre det enda vanskeligere å drive med lovlig jakt og skytesport. Men spøk til side, det er ikke bare bare å gå med sånt. Lite sikker bakgrunn i oslo.

    • Kristin

     Helt riktig det mette sier her. Ikke bli et offer, når du kan være en overgriper! Slå eller skyt alle menn, da er du i hvert fall ikke et offer. mye bedre at alle menn er offer enn at noen kvinner er det.

     veldig logisk egentlig 🙂

   • Helge

    Pepperspray ulovlig – pøh. Bruk ovnsrensespray i stedet. Selges lovlig i alle dagligvarebutikker, og er MYE sterkere enn pepper. Treffer du øynene er han blind – for alltid! Selv små mengder er grusomt å puste inn, det vet de fleste som har prøvd å rense en stekeovn.

    Sprayboksen tar ikke mer plass i veska enn en hårspray.

    Er boksen for stor (eller i sterkeste laget), fyll en liten parfymeflaske med ren salmiakk. Det er heller ikke noe særlig å få i ansiktet.

    Mye enklere, billigere og lettere enn pistol. Og mindre bråk også. Skyter du en overfallsmann får du masse bry med politiet, for voldsmenn har «rettigheter», skyting legges merke til og er høyt prioritert, pistoler kan spores opp.

    Spraying foregår i stillhet, bortsett fra om fyren skriker. Han kommer neppe til å gå til politiet heller – og ihvertfall ikke med en gang.

    Og vis noen lurer på det – nei, jeg verdsetter ikke en voldtektsmanns liv, syn eller helse. (Man kan forstå den fattige som stjeler, men INGEN behøver å voldta.) Det er enkelt – hvis han verdsetter seg selv, kan han jo bare la være å prøve å voldta! Om han er «traumatisert» og/eller «fremmedkulturell» er det heller ingen unnskyldning for noe som helst. Hvis folk med krigstraumer er så farlige, bør de ikke få gå fri i landet i det hele tatt.

 13. Johan

  Roger, Dette er dessverre ulovlige produkt og vil føre til at de som bestiller blir straffet med bøter og mulig fengsel.

  Posten blir sjekket i stikkprøver så langt det lar seg gjøre og ulovlige gjenstander blir ofte funnet.

  Ellers enig, men dessverre..

 14. Johnny

  Bevæpne kvinner..
  Sikkert greit nok det. Så kan menn voldta kjerringa og drepe dem med gønneren etterpå. En blir ikke mer trygg selv om man har alskens våpen med seg.

  • MetteO

   Derfor man skal skyte FØRST.

   • Kristin

    du er en luring du mette!
    Viktig at alle damer får med seg dette. Skyt FØR noen forsøker å voldta deg, alle menn er ute etter en ting, og det er musa di!

    vær varsom der ute 🙂 (Og for guds skyld keep your finger on the trigger)

 15. Moskus

  «Vi jenter KAN oppføre oss annerledes for å unngå å bli offer»:
  Hør her:
  – «Selvforsvarstipsene» dine funker ikke. En kvinne skal være EKSTREMT topptrent for å kunne yte fysisk motstand mot en målbevisst mann. Selv Cecilia Brækhus ville slitt. Det skyldes enkle anatomiske fakta: Mannen er fra naturens side utstyrt med mye mer muskler og kroppsmasse. En totalt utrent mann på nitti kilo ville fint klart å ta i hvert fall åtti kilo i benkpress. En kvinne måtte trent i årevis for å klare det tilsvarende. I utgangspunktet klarer en utrent kvinne på 70 kilo knapt 35 kg. Det samme gjelder for alle de andre muskelgruppene i kroppen. Så et spark mot testiklene eller et slag mot adamseplet hjelper ikke særlig mye. I verste fall kan det eneste du oppnår være at voldsmannen blir sintere, og dreper deg.
  PISTOL derimot, er en helt annen sak! Men det forutsetter at du ikke stivner av skrekk i det avgjørende øyeblikket, eller skjelver for mye på henda til at du klarer å bruke den (og det vil de aller fleste gjøre). Og dermed blir det som hvis du sloss imot: Du kan risikere å bli enda mer skadd enn du ville blitt i utgangspunktet, evt. drept.
  «Tipsene» dine kan resultere i mer skade enn gagn. Vel, med unntak av for kvinner som ikke har noen som helst frykt for å dø, da, og heller vil dø kjempende, enn å bli utsatt for en voldtekt.
  Så her er et lite newsflash: Muslimene (for det er det dette i praksis dreier seg om) har vunnet; For den eneste måten å være helt trygg på å ikke bli voldtatt av en av disse voldsapene, er å enten holde seg inne, gå i flokk, eller bli eskortert av en mann. Akkurat som de teltbekledde hettemåkene de selv «besitter». Det er slik det vil være i Oslo f.o.m. nå. Og de andre storbyene følger raskt etter. Slik er det «fargerike felleskapet». Slik er det å ha X antall muslimske menn boende i samfunnet. For ifølge deres religion, deres «hellige Koran», er dere ikke-muslimske jenter fritt vilt. Gratulerer med alle stemmene dere har gitt SV og Ap opp gjennom åra. Snakk om ris til egen bak. Welcome to the future.

  • sterk kjærring

   oida! At ei dame sku trene mange år for å kunne ta mye i benken? Nå har du jammen misforstått. At en utrent mann tar minst 80kg i benken uten noe problem er bare tull, og at ei dame måtte trene i flere år for å oppnå det samme er like mye tull. Den såkalte forskjellen på menn og kvinner som du sikter til er desverre ikke så stor som du skulle ønske. Ta deg en tur på rekruttskole eller politiskole-opptak, så ser du det ganske tydelig.

   Er det ikke flott at damer ønsker å lære selvforsvar? Jeg mener det burde være på linje med at alle helst skulle hatt skikkelig opplæring i førstehjelp, men det er en annen diskusjon. Ei dame som driver kampsport eller styrketrening vil kunne ramme ganske kraftig. Hvis hun i tillegg blir skikkelig forbanna og lar det «gå i svart», så tror jeg overfall ville hatt andre utfall enn det som er normen. Det er på den annen side ikke ønskelig med mer vold i samfunnet, men forsvar må være en rett! Du må gjerne tro at ei dame på 70kg ikke er noen match for en mann, da vil du få deg en overraskelse.

   Dessuten er det enkle ofte det beste, så man trenger ikke rå muskelstyrke. Plasser et skikkelig ballespark, da har du massevis av tid å løpe unna på.

   • Tor

    «Du må gjerne tro at ei dame på 70kg ikke er noen match for en mann, da vil du få deg en overraskelse.»

    Jasså?

    «Dessuten er det enkle ofte det beste, så man trenger ikke rå muskelstyrke. Plasser et skikkelig ballespark, da har du massevis av tid å løpe unna på.»

    Hvorfor skal kvinnen løpe etter et ballespark? en gjennomsnittlig kvinne på 70 kilo kan vel holde overgriperen i bakken til politiet kommer, i og med at den «såkalte» forskjellen ikke er stor, kan hun ikke?

    «Den såkalte forskjellen på menn og kvinner som du sikter til er desverre ikke så stor som du skulle ønske. Ta deg en tur på rekruttskole eller politiskole-opptak, så ser du det ganske tydelig.»

    Jaha? Hvorfor er det lettere fysiske krav for kvinner enn for menn på både politiskole-opptak og rekruttskole, hvis kvinner kan matche menn fysisk?

    Siden benkpress var brukt som et eksempel kan jeg nevne verdensrekorden i tyngste løft for menn og kvinner. Rekorden er henholdsvis 490 kilo for menn og drøye 250 for kvinner. stusser over at det er omtrent det dobbelte for menn, når du sier følgende:

    «At en utrent mann tar minst 80kg i benken uten noe problem er bare tull, og at ei dame måtte trene i flere år for å oppnå det samme er like mye tull.»

    Nå ble jeg forvirret, sorry men alt dette virker absurd for meg.

  • Simen

   Nå vil jeg ikke blande meg inn i denne diskusjonen, men jeg vil bare få påpeke at det finnes en del unntak fra påstandene dine her…
   Jeg bor riktignok ikke i Oslo, så jeg skal ikke sin noe om situasjonen der, men jeg tror jeg med sikkerhet kan si at hvis noen prøvde åvoldta søstera mi, ville vedkommende finne seg selv med nøttene kjørt godt opp i strupehodet… (søstera mi kan være rimelig voldelig til tider 😉

 16. lena

  maxx:
  norske jenter skal ikke ta hensyn til hva faen som helst. jeg nekter plent å te meg annerledes pga norges nye landsmenn. jeg tar hensyn når jeg er i andre land.
  roger that, hehe!

  supert innlegg hege!

 17. perjan

  Hvis en mann blir banket opp mens han er dritings og ferdes på et skummelt sted nattestod, er reaksjonene at vedkommende kan skylde seg selv. «Alle må vel vite at det er utrygt der».
  Om en kvinne blir voldtatt, er det aldri hennes feil.
  Poenget er at det er mange syke mennesker, og da må man ta forhåndsregler. Det blir som å aldri låse bilen med en laptop og en tusenlapp i forsetet. Fordi det står i loven at det er forbudt å stjele… God helg.

 18. Tove

  Husker en sak fra VG Nett for omlag 2 år siden. Den gang hadde det vært 43 overfallsvoldtekter i løpet av tre år. SAMTLIGE overfallsmenn var av utenlandsk opprinnelse.
  Det er greit at vi har et flerkulturelt samfunn, men det er IKKE greit at norske jenter (definert som de som er født og oppvokst her) skal bli fritt vilt for de utlendinger som myndighetene slipper inn. Gjør oppmerksom på at min egen familie er flerkulturell, så kast ikke bort tiden med å kalle meg rasist. Artikkelen jeg refererer til kom med tørre fakta. Og kan også opplyse om at jeg var offer for daterape for en del år siden.

  Er veldig enig med eieren av denne bloggen. Problemet med selvforsvar her i Norge er at når en diger mann forsøker å voldta en kvinne – og hun skader ham – kan kvinnen i ytterste konsekvens bli holdt strafferettslig ansvarlig. Slik jeg ser det er voldtekt i seg selv et drapsforsøk – ref. HIV og AIDS. Da må også kvinnen ha lov til å skade overgriperen. I valget mellom å bli voldtatt eller skyte overfallsmannen, er jeg ikke i tvil: Heller ham enn meg.
  Dessverre fungere det ikke slik i blåøyde, dumsnille Norge.

  • Burre

   Fordi dumsnille kjærringer har stemt frem dumsnille sosialister, som har erklært den hvite mann som problemet på alt.
   Sengen er redd, ligg i den!

 19. Churchill

  Som vanlig når noe sånt skjer så har det såklart iiiiiingeeeentiiing med ISLAM å gjøre, eller det faktum at ALLE overfallsvoldtekter er begått av MUSLIMER. «Vi må gi dem jobb!», «Kjøp bordtennisbord!», «Slutt å tegn Muhammed, så blir alt bra!», «Hvis Norge trekker seg ut av Afg. så stopper voldtektene!»….and the story goes on…..

  Det skulle f**n meg vært tvangsopplæring i islam for å se hva som er den store, bankende kreftsvulsten som er fellesnevneren for all den dritten vi har importert til den vestlige verden. Det tråkker i rundt en diger elefant i rommet – og skremmende mange later ennå som om de ikke ser den. FRUSTRERENDE!

  • MetteO

   Nei – ALLE overfallsvoldtekter er ikke begått av ytlendinger… alle i Oslo så langt i år er begått av ytlendinger.

   Savner litt engasjement hos deg ang. alle de andre voldtektene som det er mange ganger flere av. De som etnisk norske hvite nordmenn fra Norge står bak.

   • Hans

    Jada… Norske hvite menn er de mest skrudde av alle menn i Norge. Uten tvil…. De voldtar over en lav sko uten respekt for kvinner og det er de som kommer med flest tilnærmelser på byen…

    Innvandrere voldtar aldri i hjemmet. De er så snille atte, at det er et par som begår kriminelle handlinger nå og da betyr ikke noe, for den hvite norske mannen er jo uansett mye verre.

   • Burre

    Mette, gleder meg til den dagen slike «tøffinger» må gå med burka i hverdagen for å unngå å bli «fritt vilt». Er en positiv ting med innvandringen er at slike som deg blir kneblet.

 20. Codename47

  Å bevæpne jenter med pistoler vil nok ikke føre til noe positivit, å skyte med pistol er mye vanskeligere enn de fleste tror og er ikke spesielt treffsikkert over femten til tjue meter. Å skyte med pistol når du er full, redd og har høy puls er nok ikke en kombinasjon.
  Under syv meters avstand er kniv et mye farligere våpen enn pistol, da det er raskere å trekke, enklere å bruke og gjør større skade. Pepperspray er nok det beste av to verdener, det dreper ikke og kan brukes på avstander opp til fem til meter(kommer an på vind og lignende). Pepperspray er også enkelt å bruke. Pepperspray er riktignok ulovlig i Norge for alle andre enn forsvaret og politiet.

  Og forsvarspray er IKKE det samme om pepperspray om noen trodde det.

 21. rettelse

  Vi kan begynne med å melde oss inn i en pistolklubb, kjære kvinner. Og melde inn jentebarna også, straks de er prepubertale. Bæretillatelse fra 16 år?

  Å bære skytevåpen er for privatpersoner 100% ulovlig og er i seg selv straffbart med fengsel. Videre er det faktisk ikke bare bare å bruke pistol selv om det ser slik ut på film, du må opp i 32 eller 38 klassen hvis du skal gjøre noe særlig skade og det er ikke mange jentene som klarer å beherske slike «store» kaliber. Med beherske mener jeg å treffe på de få sekundene du eventuelt har på deg før angriperen får tak i våpenet ditt…

  Rare mennesker vil det alltid finnes, innvandrer eller ikke, hva med å gå sammen med venninder uansett for sikkerhets skyld?

 22. Kristian

  Velkommen etter! Jeg har også tenkt at bevæpning av kvinner er løsningen. Samme metoden virker også mot ran. Det er på tide med almenn bæretillatelse for alle over 16 år som ikke er straffedømt for alvorlig forbrytelse.

  • Eirik

   Unskyld kommentaren, men da har du ikke tenkt særlig langt. Skytevåpen er ikke bare å peke på noen og trykke, også er problemet løst.
   Regnestykket:
   Bytur = alkohol
   Alkohol + skytevåpen = Tragedie
   Skyting + Bymiljø = ekstremt usikker bakgrunn, bak et eventuelt mål.

   Nei…. Det er sikkert flere ting som kan hjelpe mot dette problemet, men skarpladde pistoler gjør bare vondt værre.

   • MetteO

    Voldtekt ER allerede vondt verre og siden du ikke har en bedre løsning er det bedre å skyte først – og spørre etterpå.

    • Andreas

     Klassisk amrikansk holdning når det kommer til våpen i heimen, eineste problemet eg ser at fleire familie medlemer blir skutt og drept en kriminele blir skutt.

    • Eirik

     Jeg akter ikke å bli truffet av ei kule når en beruset kvinne bommer på voldtektsmannen.

     • MetteO

      Haha… hvis du står så nær gjerningsmannen kunne du vel kanskje lette på en finger – eller ei ræv – for å avverge voldtekten?

     • Eirik

      MetteO:
      Alle mennesker, meg selv inkludert, hadde forsøkt å stoppe en voldtekt om man var vitne til det. Bare så det er sagt.

      Som jeger, vet jeg hvor vanskelig det kan være å bedømme bakgrunn bak et eventuelt mål, og da befinner målet seg i skogen eller på fjellet. Jeg grøsser bare av tanken på å avfyre skudd i et bebygd område. Jeg vet ikke mye om pistolskudd, men det skulle ikke forundre meg om noen kalibre kan være dødlige opp til 5-600m. I et bymiljø kan man være nærme folk, og fortsatt være isolert nok til å bli et voldtektsoffer. Personer bak vinduer inne i hus, eller i passerende biler kunne fort blitt skadet.
      Jeg tror et bedre alternativ er å gi løyve til å bære elektrosjokk-våpen. Det har kortere rekkevidde, er mindre farlig og rammer offeret hardere enn et pistolskudd til kroppen. Så kunne man eventuelt skutt voldtektsmannen ved en senere anledning.

 23. Er forsåvidt enig, selv om jeg ikke ser poenget med kjønnsdeling i selvforsvars kurs(liker ikke rene selvforsvars kurs heller). Kvinner skal jo forsvare seg mot menn, ikke andre kvinner! Jeg har flere år med kampsport i ryggen, og jeg kan love deg at det er noe annet å sloss mot en kvinne enn en mann, og da tenker jeg ikke bare på fysisk styrke. Det blir rett og slett en annen måte å sloss på.
  Jenter, kom dere ut av aerobic og steppings salen og gjør noen armevninger på knokene i en Dojo og få noen brølere i fjeset! De fleste jenter vet ikke en gang hvordan man serverer et slag uten å knekke håndleddet! Det er patetisk!
  Skaff pepperspray, teasers, pistoler, hva som helst og start med kampsport! Din kropp, dine regler! Og det er du som må sette de reglene!

 24. Jon

  Ja, man ser jo hvor bra de har det i USA, der man kan få våpen på hvert gatehjørne… Jeg er stort sett enig i det du sier, men bevæpning hjelper ikke noen. Da blir det flere våpen, politiet må begynne med våpen på hofta, og det er større sjanse for at overfalleren har sin egen pistol. Kjøp dere heller en strømpistol eller tåregass. Alle overfallsvoldtekter blir ikke gjort av muslimer, men av folk som har vokst opp med krig rundt seg, at de også er muslimer er vel mer en tilfeldighet, fordi det er krig i mange av de muslimske landene, og mange flyktninger derfra.

 25. kleppe

  «pistolklubb, kjære kvinner. Og melde inn jentebarna også, straks de er prepubertale. Bæretillatelse fra 16 år? Eller fra man begynner å se moden ut? Kanskje er det en overfallsforebyggende valgkampsak? »

  dette er noe av det absolutt dummeste jeg noen gang har hørt, greit nokk at jenter skal forsvare seg mot voldtekter, pesonlig så synest jeg at de som voldtar kan bli straffet på ekstreme måter.
  å gi jenter på 16 år håndvåpen er på ingen måte en God ide, jeg vet ikke hva slags paranoid sinsyk mor du er, men å gi barn på 16 år tillatelse til kommer til å være farlig. hva skjer om de blir sur på en gutt eller en venninde? og i et raserianfall tar fram pistolen og dreper de?

  må jeg minne om potensielle skolemasakre? hva skjer når en ustabil jenteonge får hånd på et våpen og hun har en dårlig dag, og bestemmer seg for å ta med pistolen på skolen og plaffe ned alle hun ser, Dette gjelder ikke bare barn, absolutt ingen bør ha tillatelse til å bære med seg våpen på offentlig plass, våpen skal bare brukes på skytebane eller til jakt( håndvåpen er ulovlig og bruke til jakt untatt på noen dyr som er fanget i bur) og når de ikke skal brukes på bane og eventuelt på jakt så skal de oppbevares i våpenskap separat fra kulene.

  i USA får så godt som alle lov til å bære våpen, og det er en grunn til at det er draps og skadestatestikken der er mye høyere i Norge.
  jeg kunne ha fortsatt med dette på 5-6 sider men regner med folk har forstått påenget mitt.
  btw… og gi jenter våpentillatelse og ikke gutter er kjønnsdiskriminering
  samme gjelder det forslaget om at gutter ikke får selvforsvarstrening men jenter skal få i skoleundervisningen.

  skolemasakeren 7. april 2011:
  http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10091892

  Personlig så mener jeg at selvforsvar i undervisningen på barne og ungdommskolen er en god ide. la barn lære seg å forsvare seg mot overgripere og å komme seg unda fortest mulig.

  istede for å gi Jenter skytevåpen så burde staten gitt ut gratis bodyguard selvforsvarspray med farge slik at jentene kommer seg vekk, og i tilegg så finner politiet ut hvem som har gjort et overfallsforsøk siden at fargen fra disse boksene ikke går vekk.
  vist noen lurerpå hva de er så er de en lovlig «pepperspray» som ikke er fult så sterk og kan ikke skade øynene til personen som den blir brukt på, men vist den blir brukt på noen så skal de ikke klare og se på rundt 15 minutter, så jeg tror dette kunne blitt en veldig bra løsning om staten hadde tatt seg råd til å dele ut dette, det er 100% lovlig, men du må vær over 18 år for å kjøpe den(men de kan vel kjære mor eller far ordne;) )

  at jenter som blir voldtatt skal bli betalt av forsikringselskapet forde de har blitt voldtatt er vel egentlig bare usakelig, hva er grunnen til at forsikringselskapet skal betale en jente om blir voldtatt? forsikringselskap er en privat bedrift som må tjene penger, eller så gå de konkurs, så de kan ikke akkurat bare betale ut penger til alt og alle som ikke er medlem av dem.

  og det med voldtektsforsikring hadde rett og slett bare ikke funka, det er alt for lett og late som om du har blitt voldtatt for å få penger…
  det er praktisk talt umulig og gjennomføre dette…
  (og før jeg blir angrepet fra alle kanter, jeg har selv en venninde som har sagt at hun har blitt voldtatt bare for å få oppmerksomhet osv.. som hun senere innrømte var løgn etterpå siden personen hun anmeldte var på ferie i utlande når han tydligvis hadde voldtatt henne)
  og du må selv skjønne at det ikke kan sammenlignes med en bil, Det er snakk om mennesker og ikke en ting, så du kaller deg selv og barna dine en ting?
  det kan desverre ikke sammenlignes men en bil…

  de belte der de det kommer blekk på hendene deres osv er forøvrig en genial ide!:) det er jeg helt enig i

  • MetteO

   Tror noen trenger en liten påminnelse om at det største problemet med voldtekt ikke er falske anmeldelser, men alle som ikke blir dømt.

 26. zooers

  Det er interessant hvordan så mange synes at å gjøre alle kvinner om til selvforsvarseksperter – ninjaer? – er et mye bedre og enklere alternativ enn å ha en forebyggende holdningskampanje for menn og hva MENN kan gjøre for å gjøre byen tryggere for kvinner.

  Anbefaler denne for alle: http://www.youtube.com/watch?v=h95-IL3C-Z8

 27. Felz

  Selvforsvarspray kan kjøpes i butikker i norge. Vi har i alle fall det tilgjengelig på teknikmagasinet.

 28. Sarah

  Veldig interessant artikkel! Jeg er HELT for at kvinner burde lære seg selvforsvar; jeg er ikke en av de sterkeste, men med svart belte i kickboxing kan jeg bruke triksene på effektive områder. Anbefaler trening i kickboxing, selv om det er arbeid som går over år! Synes også pepperspray ikke er en dårlig idè, og skulle gjerne hatt en liten pistol for å være på den sikreste siden. Det er ganske deprimerende å tenke på at man ikke kan føle seg trygg når man er ute på byen…En fin kveld kan ende ganske forferdelig hvis du er uheldig!!

 29. JAHA

  IQSPETT! ser ikke for meg at alle våpene vil gjøre noen nytte hvis en person går avleine bortover gata og plutselig blir slått ned i hodet bakfra, og la oss si at personen er så full at hun bare vil hjem, da har ho ikke mye å stille opp med.

  Gå flere sammen hjem da har dere mindre sjanse for å bli angrepet, eller så er de en hel haug og lager en gangbang, hah jeg bare måtte!

 30. Skogkatten

  Jeg har tenkt til å kjøpe meg stuegris, en sånn liten gris som man har i bånd, og ha den med meg overalt, alltid. Ikke en eneste muslim, uansett hvor desperat og målbevisst ham måtte være vill våge å nærme seg meg da. Jeg ville kanskje bli spyttet på, men det er bedre enn å bli voldtatt…

 31. Ole

  Helt enig! Forferdelig at man ikke skal kunne føle seg trygg! Men i enkelte tilfeller så er det noe som mangler hos dere kvinner og. Sett flere tilfeller hvor kvinner med kjole/skjørt ,som rekker dem så vidt over rompa, rave drita fulle, helt ute av kontroll, alene rundt om i Oslo by. Velger enkleste transport, pirat taxi ect..Valse alene rundt i slottsparken natterstid på en lørdag f.eks, er virkelig ikke smart. Selvfølgelig skal man føle seg trygge uansett hvor man enn ferdes, men face it, det finnes nok av tullinger her i verden.

  Man ser f.eks ikke en gutt, iført rosa bånd, rosa skjorte, hvite bukser og smykker og klokker lett synelig, valse alene rundt nede på Jernbanetorget natterstid!?!

  Litt forhåndsregler må det gå ann å ha!

 32. Jeg får helt vondt i magen av kunnskapsnivået som vises i enkelte av kommentarene her inne. Det som er virkelig trist er jo at Hege skriver en blogg hvor mye er synsing, men som absolutt har sin forankring i fakta, også kommer dere amøbehjerner og søpler det hele til.

  De fleste voldtekter i Norge begås av hvite menn i fylla, skam på dere, og kom dere lynkjapt av den høye hesten dere sitter på for der hører dere ikke hjemme.

  • Oslo

   Nå er det overdokumentert her i Oslo at det er utenlandske menn som topper voldtektstatistikken i hovedstaden de siste ti årene _ikke_ Nordmenn så dette «kunnskapsnivået» ditt det er faktisk NITRIST og tragisk å bevitne.

   Du snakker om amøbehjerne, forbanna fjols.

   • MetteO

    Og noen mener at kvinneforakt er det kun innvandrere som sliter med… sukk.

    Du kunne ikke tenke deg å få med deg at Norge faktisk består av mer enn Oslo, at den voldtektsstatistikken du knuger til deg dreier seg om OVERFALLSVOLDTEKTER – ikke ALLE voldtekter, og samtidig gå og vaske munnen din? Om du ikke har argumenter betyr det ikke at du kan fylle på med skjellsord og personangrep, serru…

    • luringenja

     Har du blitt voldtatt ekstremt mange ganger lille frøken?

    • Oslo

     Det er for FAEN Oslo som sliter med voldtektsbølger så hva er det du sitter og kakler om ordskifte til, det er pga voldteksbølgen vi har NÅ i Oslo debatten forefinnes. Ditt ønske om ordskifte og manipuleriong av debatten er ikke annet enn FEIG og patetisk skue.

    • Oslo

     Og til slutt ditt simple nedrige vesen Metto, hvis du mener jeg som er på barikadene for at kvinner IKKE skal bli voldtatt innehar kvinneforakt så oser du av et mannshat og sosiopatetiske antenner i din debattform, dra til helvete med deg.

     • Kjære Oslo (og flere), det burde være mulig å kommentere og fremme sine syn uten å ty til direkte hatske og trakasserende ordelag. Jeg har høy terskel og tåler å høre provoserende utsagn, men jeg kan ikke vite hvor grensen går for alle andre, …så nå holder det… del meninger, men prøv å holde dialogen på et akseptabelt nivå

  • MayaB
   hmm du er jo ikke norsk ….. ETNISK.! klart du er muslim /og du vill altid forsvare,din muslimske kultur.vi andre vill forsvare norsk kultur/lover og regler. husk du/dere er gester i landet oppe i nord..
   saa hold TYST

 33. per einar

  for å si det slik.. jeg går konstant med pistol på meg.. ja jeg bor i oslo. pistolen er til selvforsvar og ikke noe annet og tro meg det er nesten slik at jeg ønsker noen skal prøve rane meg så jeg kan sette en kule i vedkommende. Politiet driter i mine rettigheter så jeg driter i lovverket å går med pistol fordi jeg føler jeg må forsvare meg selv.

  • Ole

   «Tro meg det er nesten slik at jeg ønsker noen skal prøve rane meg så jeg kan sette en kule i vedkommende. »

   Virker mere som du trenger personlig hjelp, og ikke en pistol!

  • Jon

   Lille pyse, det er større sjans for at du skader noen du ikke mener å skade… Jeg er godt kjent med våpen, men er sterkt i mot spredning av det. Har bodd i oslo sjøl i ti år, har aldri hatt bruk for det.

  • Jon

   Du burde kanskje snakke med en lege om den paranoiaen

 34. Maggie

  Er enig alt du sier, bortsett fra en ting. Du snakker om å gi barn fra 6 til 9 års alderen beinhard fysisk trening og selvforsvar? Det er en farlig tankegang. Barn skal kunne utvikle seg gjennom lek og moro, ikke noen kommunist-ninjaskole.
  Ungdomskole/VGS er mer riktig alder for å lære selvforsvar, altså når man er moden nok for å kunne forstå når man skal bruke det og hvordan.

 35. Nordmann

  Eller vi kan slutte å slippe aper inn i landet og kaste ut de som allerede er her.

 36. Ingen skam å snu

  Skremmende mangel på kunskap her inne.
  Først; Til alle dere kvinner som vil ha skytevåpen,
  har dere noen gang tatt i et skytevåpen eller sett med egne øyne hvilken skade de kan gjøre?

  Å lære selvforsvar er ikke den beste løsningen, selv etter flere år med intens trening vil kvinner fortsatt slite med å overmanne en mann. Invester heller denne tiden på en idrettsbane. Å løpe bort fra en slik situsjon er mye mer fornuftig enn å forsvare/angripe.

  • Gaardaa

   Jeg er relativt enig med deg, men du må huske på at menn er fysisk raskere enn kvinner når det kommer til løping også. Det har med hvordan musklene er bygget opp inne i kroppen, vekta på personen og det faktum at menn i utgangspunktet har mindre kroppsvekt. for ikke å se bort i fra at jenter på byen stortsett har skyhøye hæler på skoene for det e fint og de vil pynte seg. Jeg personlig går med litt lavere hæler på grunn av høyden min og jeg syns fortsatt det er vanskeligere å løpe med disse. Å det er ingenting i verden som gjør meg mer hissig enn folk som sier at jenter må kle seg mindre utfordrende slik at de slipper å bli voldtatt. Det er helt idiotisk.
   Vi (da mener jeg forfedrene våre, iallfall mine, jeg er ikke sååå gammel at jeg har kunnet yte noe på den fronten enda) har kjempet for frihet og da bør vi få kunne yte denne friheten med å ha et fritt valg i hvordan vi vil kle oss. ikke gå med flate sko på byen slik at vi skal kunne løpe fra voldtektsmenn.

   Jeg tror personlig det er hadde vært bedre med pepperspray lignende ting med farge i. Eller et slikt belte. At jenter tok vise valg som å ikke gå hjem fra byen alene, og om de gjør det. Velg en veldig synlig rute med en del biler og andre folk.

  • MetteO

   Jeg har gjort begge deler – sett hvor ødeleggende skytevåpen er OG hvor ødeleggende voldtekt er. Hva er poenget?

   • Christian

    Att jeg for guds skyld ikke vill möte en utagerende og drita jentegjeng med skarpladde våpen

 37. meg

  Er enig i mye av det her og er veldig enig i at kvinner ikke skal trenge å være redd for å gå ute midt på natten, uansett hvor lite eller mye klær de har på. Men en ting må jeg si meg sterkt uenig i. Og gå rundt med pistol er noe av det dummeste man kan gjøre. Første scenario, Du går hjem fra byen etter en fuktig kveld, Du hører noen skumle lyder i buskene, alt er litt uklart og du klarer ikke tenke rasjonelt, du trekker opp pistolen og ut kommer en venn. Får man litt noia her er det fort gjort å skyte. Lite hyggelig. Scenario 2, du blir overfalt, trekker fram pistolen, voldtektsmannen får tak i denne, og nå har plutselig han et ekstremt overtak.
  Og bevæpne befolknigen er en dårlig løsning på de fleste problem, og vil kun føre til flere ulykker, mere våpen i kriminelt omløp og et generellt mindre trygt samfunn.

  my 5 cents

 38. Øyvind

  Endelig har norske jenter fått det samfunnet de har ønsket seg.

  Siviliserte menn blir avvist, kriminelle, og voldelige menn har aldri noe problem med å få seg norske damer. Dere har dere selv å takke, dere motarbeider og demoniserer de mennene som ønsker et trygt samfunn, mens dere synes synd på voldsmenn fra middelalderske samfunn.

  Det er ingen vei tilbake nå, dette er det «liberale, tolerante» samfunnet, et paradis for de som vil andre vondt, så nå er det dere som må se dere over skulderen på veien hjem, mens de kriminelle gjør som de vil, for de er beskyttet av det feminiserte samfunnet som ser på overgripere som ofre.

  Vel bekomme.

  • Vestlandet

   Å herregud! E du sprengt? Eller bare heilt bak mål? Altså, den kommentaren e vell nåke av det mest idiotiska eg har lest på lenge.

   Eg håpe du e gift å at kånå di ikkje ane ka hu e gift… Den kommentaren va skamm bitter å et heilt forvrengt bilde av historien vår… Å jah eg kan historien for eg har studert an på universitete….

   • Øyvind

    Å nei du. Dere norske kvinner ser på oss menn som svake og ynkelige, fordi vi er glade i dere og behandler dere bra. Og dere ser opp til menn fra macho-kulturer der kvinner settes på plass fordi de er «lette å komme i kontakt med» (dvs billige).
    «Universitets»-hersketeknikken din kan du dytte tilbake der den kom ifra, det som undervises der er bak mål. Norske universiteter bedriver lysenkoisme. E pur si mouve.

    Hver gang en norsk mann som ønsker et trygt samfunn kommer med et forslag blir han møtt med hets og hån og blir demonisert og hitlet. Det som har skjedd er at vi får et råere samfunn ettersom de hensynsløse menneskene blir sett på som uskyldige ofre.

    Hvorfor vi gir opphold til folk som oppfører seg som rovdyr er et mysterium for meg. Dette er ikke folk som trenger vår beskyttelse, det er jo vi som må beskytte oss fra dem!

    • Chrissy

     Hvorfor sier du «dere» som om det gjelder alle?

     Jeg har vært sammen med den beste mannen jeg noen gang har møtt i to år, han er glad i meg og behandler meg bra, akkurat det jeg vil ha i en mann.
     Nå har vi en fantastisk datter, og han er en helt fantastisk far!

 39. leole

  America, Fk yeah, coming again to save the mthrfkn world yeah.
  amerikanske tilstander i tigerstaden. Hva med å fjærne kilden?
  hvem utfører gjerningene? De utviste asylsøkerne.
  1. Ikke ta inn flere folk, norge er fult. vi har snart 5mil
  2. Send alle med avslag på første fly hjem, har vi ikke utleveringsavtale, fly inn og slipp dem ut i fallskjerm. Enkle er ofte det beste.
  Å ha en 9mm i lomma er falsk trygghet. Hvis du tror du kan skyte en person på kloss hold ønsker jeg deg lykke til. Men dette er jo en troololololol for å skape blest. gidder ikke mer, g-natt

 40. Tingeling

  – Beltet er en fantastisk ide! Noen burde virkelig ta den videre! Det blir bankers en salgssuksess!
  – Øyvind, ikke slå alle over en kam! Selv om noen norske kvinner finner seg utenlandske menn må du huske at de fleste av oss faktisk ønsker å finne oss en landsmann… Men tror ikke du er det beste eksemplaret…
  – Jeg har bæretillatelse på pistol, men ønsker ikke å ha pistol hverken i hjemmet eller på meg. Dette fordi jeg vet hvor vanskelig det er, og ser man på historikk fra eks USA ser man at det er forferdelig enkelt å bruke den…
  – selvforsvarskurs er en god ide uansett, om en kvinne ikke nødvendigvis klarer å overmanne en voldsmann så lærer man sine egne begrensninger og blir kanskje mer bevisst på sin egen kropp og styrke… Vi vil alltid være en mann underlegen fysisk, men bevissthet skader ikke. Og det kan jo også hende disse mennene blir overrasket over motstander og ikke fullfører.
  – ellers er jeg delvis enig med Nordmann og flere andre, selv om jeg ikke vil kalle de aper (for aper er fine dyr de), send de vekk, de som ikke kan oppføre seg. De gjør så mye skade for de som kommer hit og innretter seg etter norske lover og normer.
  – Nå har jeg flyttet ut av Oslo etter 38 år bosatt i Oslo sentrum, det er så deilig. Men skal jeg til Oslo på kvelden for å hygge meg, da går jeg ikke alene! Så lenge poltikerne i Norge ikke gjør noe med den vold noen syke mennesker utsetter uskyldige for, så får vi ta våre forhåndsregler da. Det er dessverre slik, jeg ofrer iallefall ikke mitt liv for rettigheten til å gå alene drita full i oslos gater. Da sørger jeg heller for at jeg går sammen med noen drita full, om jeg skulle ønske å vandre rundt i oslo drita full…

  • Øyvind

   Jeg nevnte i utgangspunktet ikke en utenlandsk mann, men jeg har lagt merke til at menn som oppfører seg primitivt, har kriminelt rulleblad, er ustabile, er utagernde og impulsive aldri har noe problem med å skaffe seg norske damer.

  • Bøllefrø

   Nei Tingeling, du har IKKE bæretillatelse for pistol ! Det er bløff ! Hadde du bodd i USA eller Tyskland kunne jeg muligens ha trodd på deg, men i Norge? Nei det har du ikke!

   Så slutt å bløffe lille venn.

   • Jon

    Det er fullt mulig med bæretillatelse fra politiet i Norge da, så lenge du ikke er kriminell. Kristian Valen har jo huset fullt av våpen.

    • Øyvind

     Men du har ikke lov til å ta med våpen til offentlig sted. Du kan bare transportere det til og fra skytebanen, eller til våpenreperatør.

    • luringenja

     Nei Jon feil..
     for det første Valen HADDE samlertillatelse,dvs at han kan kjøpe spes våpen som samle objekt,han kunne ikke skyte på bane med dem og IHVERTFALL IKKE bære dem offentlig.

    • Thor Andersen

     Bæretilatelse er det ingen i norge som får untatt politi ambasadepersonell m.m.
     Våpenlisens derimot utstedes til såkalt aktverdig bruk så som konkuranser , trenig etc. Ingen med våpenlisens kan lovlig bære ladd våpen i offentlighet. Våpenlisensen og uladd våpen kan bringes til/fra brukersted av lisensinnehaveren.

  • luringenja

   Du er avslørt som en løgner,det er ABSOLUTT INGEN i Norges land som har bæretillatelse på pistol!!!

  • Traktordude

   Sikker på at det er bæretillatelse du har? Er det ikke heller sånn at du får erhvervstillatelse når du skal kjøpe inn, og kun har lov ril å frakte våpen mellom våpenskap og skytebane/jaktterreng/våpensmed?

   mvh
   Traktordude

 41. Henrik

  Ha alltid med hårspray som sprayes i øyne på overgriper. Hvis dere går med pepperspray så vil dere kunne bli straffet etter brudd på våpenlov. Hårspray derimot er jo ikke regnet som et våpen.

 42. Øyvind

  Det enkleste er kontroll ved grensene. Bevæpning fordi våre folkevalgte ønsker å imponere FN-pampene med høye innvandringstall er feil samfunnsretning.

 43. Ali

  Hei.
  For en del år tilbake jobbet jeg i en eldresenter i Porsgrunn og der ble jeg kjent med en jente som jobbet i samme avdeling som meg.
  Vi ble etterhvert gode venner med hverandre og det var da hun fortelte meg at hun hadde blitt voldtatt hele 4 ganger siden hun var 17.
  Alle voldtektene hun ble utsatt for, ble gjennomført av etnisk Norske menn.
  De 3 første var personer fra hennes venne krets og den siste var en ukjent mann.
  Jeg spurte henne om hun hadde annmeldt voldtektene til politiet? Hun sa nei, siden hun kjente de 3 første gjerningsmennene og var redd for konsekvensene dette ville medføre.
  Den siste voldtekten som også var den mest brutale skjedde kun for 7 måneder siden sa hun og det kjedde etter at hun fikk heik med en fremmed mann etter å ha vært på en fest og skulle hjem igjen. etter ugjerningen, hadde fyren truet henne med å drepe henne dersom hun ville annmelde saken.
  For min del var dette så alvorlig at jeg ikke kunne skjønne hvorfor hun bare lot disse drittsekkene slippe så lett unna.
  Min jobb de nærmeste ukene var å overtale henne om å gå til politiet annmelde forholdene , i hvertfall den siste. Til slutt så gikk hun med på det og vi gikk til politiet sammen.
  få uker senere fikk hun et brev fra politiet hvor de skrev at saken ble henlagt pga. manglende bevis og dessuten var saken så gammelt at det ville vært helt umulig for politiet og spore opp gjerningsmannen og bla bla…
  Hun var slett ikke den første eller eneste jente kjenner til som er blitt utsatt for overgrep og voldtekt, gjennom de 23 årene jeg har bodd i Norge har jeg kjent flere jenter som ble merket for livet og hvor gjerningsmannen var etnisk Norsk og som regel en beskjent av offeret.
  Jeg har på min egen hånd funnet også at nærmere 95% av alle voldtekter i Norge( ca.8000 i året) begår av etnisk Norske Nordmenn, men kun en brøk del av det blir annmeldt.
  I mine øynene er en voldtektsmann en voldtektsmann uannsett farge, relligion eller noen annet og han vil gå løs på forsvarløse jenter/kvinner uannsett om de går halv nakne eller full kledde, edru eller drittings.
  Slike udyr må straffes hardt og dermed basta…
  Ha en riktig god helg alle sammen.

  • luringenja

   til ali RE–Jeg har på min egen hånd funnet også at nærmere 95% av alle voldtekter i Norge( ca.8000 i året) begår av etnisk Norske Nordmenn, men kun en brøk del av det blir annmeldt

   Jeg bare lurer på hvordan du på «egen»hånd har kommet frem til det latterlige tallet ditt?

   • Øyvind

    Han har fått det fra «voldtektsutvalget» som antok 8000-16000 voldtekter totalt her i landet.

    At tallet er tatt helt ut fra lufta betyr ingenting, nå blir det brukt for i alle slike debatter for å normalisere alvorlig kriminalitet.

   • Ali

    Voldtektsutvalget er en av kildene, jeg kjenner også en psykolog som jobber med vold og voldtekts offeret, en nær vennine av meg og hun kunne også bekrefte at tallet på hennes pasienter som var utsatt for voldtekt av etnisk Norske menn var sky høye, men mere informasjon kunne jeg ikke få av henne pga. tausehetplikten.

    • Øyvind

     Hvis det du og «voldtektsutvalget» sier var rett ville ikke norske kvinner kunne beveget seg utendørs. Alle ville visst om det, og det ville vært som i muslimske land der kvinner må ha med seg en mann når de skal gå noen steder, så de ikke blir angrepet.

     • Ali

      Det aller fleste voldtekter som utføres av etnisk Norske, skjer nok innendørs i det Norske hus og for det meste under eller etter fest. Riktig nok er Nordmenn skjelden innblandet i overfallsvoldtekter som begåes i gater eller parker, men voldtekt er voldtekt uannsett hvordan du snur og vrir på det.

 44. Martine

  Det beste forsvaret er uansett ett godt angrep! Og jenter det kan man faktisk :
  1 kvinne vs 2 stk overfallsmenn
  http://pub.nettavisen.no/nettavisen/innenriks/article490462.ece

  Fant dessverre ingen link til ei jente som noen år tilbake grisebanka en voldtektsmann (I Sverige) – hun var ganske så liten i forhold til overgriperen. Så det går faktisk ann 🙂

 45. Siri

  Takk for et fantastisk innlegg om det som skjer i Oslo i dag!
  Du har slått spikern på hodet! Jeg mener også at det burde bli obligatorisk med feministisk selvforsvarskurs for norske ungdomsjenter. Selv var jeg med på et kurs for mange år siden, som Sosialistisk Ungdom arrangerte – desverre har jeg glemt mye av det, og «triksene» bare ble utført en gang, er de glemt i dag. Dermed føler jeg meg ganske forsvarsløs med tanke på at jeg kan bli overfalt en dag. Siden jeg ikke bor i Oslo, kan man godt si at jeg er relativt naiv – de gangene jeg er på besøk i hovedstaden, har jeg gått alene om kveldene, for så å angre etterpå – Enn hvis…?

  Og veldig godt poeng det med å sammenlikne en flott kvinnekropp med en stylet bil! Herregud, jeg vil rose deg opp i skyene, og kommer til å tipse folk om å lese dette blogg-innlegget!

  Ha en fin helg!

  • Øyvind

   At Sosialistisk Ungdom er redd for vold ser jeg på som poetic justice.

   Slik man sår høster man.

 46. Ojh

  muligens ikke så lett å få tak i enda men….

  dette klesplagget jeg kaller det en jakke. ville vært genial. kombiner den med pepperspray av den sterke typen å vi har en vinner.

 47. Ella

  Det enkleste er og kvitte seg med alt av innvandrere. Når Norge for noen år siden bare var etniske Normenn, var det INGEN åverfallsvoldtekter. DET er det enkleste!

  • Jon

   Det ser ut som vi trenger en tidsmaskin!! Det er enkelt det.

  • Ella. ikke vet jeg hvilken verden du lever i, og ikke vet jeg hvilken IQ du har.
   Men voldtekter har eksistert i flere hundrede år, sannsynligvis tusenvis av år. Men det ble ikke opplyst om det. Bønder voldtok tjenestepiker i Norge. Men at det var mindre det stemmer.
   Norge har bruk for innvandrere hvis ikke går ikke ting i orden i næringslivet.

   Men det er forskjell på innvandrere, noen trenger vi, men vi trenger ikke diss papirløse som vi ikke vet hvem er. Vi trenger heller ikke de som kommer til Norge bare for penger.
   Men den Norske politikken ang. innvandring har feilet i årtier.
   Canada er ganske streng på innvandring, Australia også.
   I Australia må man ut av landet for og søke om opphold på nytt, det må man ikke her. I Australia har de også leire hvor folk sitter til de vet hvem de er og da får de enten bli eller de blir sendt ut av landet.
   I disse leirene får folk opplæring i språket, de får legehjelp, medisiner, skole, advokathjelp, og de lærer et yrke. De må også lære litt om lover og regler i landet. For der gjelder ikke Islams lover.

   Men når dette blir fremmet i Norge er vi rasister!!!!!!!!
   Selv utlendinger eller nye norske borgere som noen kaller dem sier at dette ikke funker i Norge.
   Nei dette er ikke bare utlendinger, nordmenn voldtar også, men ikke så mye og ikke så ofte.
   Men alle land har sprø mennesker, kvinner og menn.

   En liten opplysning så er kvinner mer voldelige i hjemmet enn menn, kan dette ha noe med saken og gjøre???
   Krisesenter for kvinner og ikke noe for menn!!!!!
   Kvinner får barna i 80-85% av barnefordelingssaker i norge, ja det kan gjøre menn sinte, frustrerte osv.
   Kanskje likestilling hadde vært noe og snakke om, ikke bare mer lønn for kvinner og mer makt for kvinner og kvinner skal beskyttes.
   Det er jo ikke likestilling.
   Det er og diskriminere menn, kvinner blir kvotert inn i yrker, ike menn.
   Kanskje dette er med på at det tipper litt over for en del menn norske eller utenlandske???
   Uansett, jeg tror mye kunne vært forhindret ved at menn får hjelp, et eget krisesenter for menn kunne ha vært noe, hjelp på NAV kunne ha hjulpet.
   Og kanskje kvinner burde tenke seg om 2 ganger før de ute på byn lar en utlending som får penger fra NAV spandere drinker en kveld uten at de vil noe mer. KAnskje han blir sint, føler seg lurt???

   Om kvinner skal ha lik lønn, bør det nesten være et krav om de også må tenke selv.

 48. Siri

  http://www.p4.no/story.aspx?id=272134

  En liten sak fra somaliernes side. Jeg er sjokkert.

 49. Stian

  1: Jeg er fra Oslo, tilbrakt de 25 første årene av mitt liv på Furuset der jeg er fra. Som de fleste fra Oslo vet, så er det et ganske hardt belastet område.

  2: Jeg driver aktivt med pistol skyting i organisert form og har holdt på med det i noen år.

  Jeg vil da si at jeg syntes først og frems at det er leit at slike ting skjer, og at kvinner ikke føres seg trygge på gata.
  Det oppfattes av meg etter å ha bodd så lenge i et så flerkurturelt område, at det er grunnleggende verdier og respekt ovenfor norske kvinner i blandt et mangfold av innvendrer menn som mangler. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg har overhørt komentaren, «norske jenter er horer og ikke værdt en dritt» «de kan brukes og kastes».

  Dette er i mitt hode hovedproblemet, menn med andre livssyn har pga at norske kvinner ikke lever i henhold til deres standard, null verdi for de.. og det er da brått mye lettere å gjøre slike handlinger mot norske jenter.. plus grunnholdningen som ofte er overført fra foreldrene/relgiøse samlingspunkter og deres ledere, er at norske jenter er bare søppel og horete i oppførsel, da de ikke følger deres livssyn og følgende regler.

  Jeg kan ikke påstå at jeg har noen realistisk løsning på dette problemet, da det har gått for langt.. det er et nedarvet/lært holdningsproblem overført over flere generasjoner stort sett.

  Jeg veit veldig godt at det finnes mange hyggelige innvandrere i norge, så rasist bemerkninger er ikke vits her, jeg ser ann hvert enkelt indivd.
  Påstandene mine her er på bakgrunn av oppvekst i slikt miljø, og erfaringer om holdninger i Oslo øst.

  Så over til poenget mitt med pistol skyte bakgrunn.
  Jeg ser ikke på det som en løsning av rent logistikk messige årsaker, pluss et par andre små ting jeg kommer tilbake til.
  Det kreves intensiv kursing for å inneha retten til å erverve seg håndvåpen i Norge. For det første tror jeg ikke det er nok instruktører til å gjennomføre kursing i bruk og sikkerhet rundt håndvåpen over gitte tidsrom i regelverket for opplæring/mengdetrening. Tror heller ikke det finnes nok skytebaner i drift.
  Jeg syntes også det er skremmende og tenke på at visse kvinner skal ha våpen (også menn, men nå er det kvinner det er snakk om), Et våpen er ganske så teknisk, det krever kunnskap om selve våpnet, vedlikehold og ikke minst ammo.
  Alle kvinner måtte da hatt et FG godkjent våpenskap som er tungt nok eller boltet fast i gulv/vegg..
  De måtte hatt trening utover grunntreningen, i grenen praktisk skyting.. noe som langt i fra alle mestrer.
  + lovverket for å bære våpen måtte blitt endret, og det ville ikke latt seg gjøre å åpne for at kvinner kan bære våpen, uten at også menn måtte fått lov.
  Så til spm om rettferdigheten rundt en slik armering av kvinner.. du skal i Oslo i allefall se langt etter en godkjenning etter endt pistolkurs over 6mnd, til å ervere håndvåpen om du har noe utover fartsbøter på rullebladet ditt.. Er det så rettferdig at forde en kvinne som har uheldigvis noe litt mere alvorlig på sitt rulleblad IKKE skal få retten til å beskytte seg med våpen slik som de andre..

  Skal kvinner og ikke politiet få bære våpen?

  Rent personlig syntes jeg det er skremmende å tenke på at en kvinne som ikke engang kan lukeparkere feks skal få gå med ladet håndvåpen på gata..

  Et mere realtistisk våpen er feks en taser gun.
  Et våpen som ikke dreper, det slår ut personen helt OG det er ikke farlig for tilfeldige folk i borti 1km omkrets av et trigger happy febrilsk menneske som er under angrep.. og hva om kvinnen med pistol blir slått ned bakfra i et overakelses angrep.. (er vel oftest det som er tilfellet?) Hva hindrer da gjerningsmannen i å skaffe seg en pistol til bruk på et neste offer om du som kvinne ligger bevistløs med en ladet pistol i veska..

  Pistol er og blir en dum ide i norge hvor det er så liten erfaring generelt med våpen i samfunnet.. Dessuten får man som 16 år ikke trene på lukket bane i klubb en gang med andre håndvåpen enn luft/gass drevne pistoler.

  Tenk tanken, overhormonell 16 år gammel jente med våpen i veska, i full krangel med annen overhormonell 16 år gammel jente.. også med våpen.. Det er bare et spm om tid får det går galt.. for slike konflikter er det vel ikke akkurat få av..

  Nei min konklusjon er, årsaken er holdninger/religions tolkninger og respekt for andres livssyn som er totalt fraværende hos mange nye landsmenn (ikke alle på langt nær.. men mange).

  Dette vil være vankelig å gjøre noe med, da det ikke har blitt gjort noe med for 30+ år siden, da det startet å komme endel inn til landet, integrering var fraværende da.. Og disse personene sine holdninger har blitt overført til barn/barnebarn osv osv. Det er min mening, basert på fakta og erfaringer selv i min oppvekst.

  Hva gjelder våpen, så mener jeg at pistoler ikke er en løsning, ei heller praktisk mulig å gjennomføre trygt.

  El.sjokk våpen mener jeg er en god løsning hva gjelder selvforsvar. Dette brukes av kvinner i jobb i fengselsvesen verden over.. Dog dette også forrutesetter god trening i bruk av dette.. noe som vil bli et logistikkmessig mareritt om ALLE kvinner skal ha dette..

  Forebehold om skriveleif:)

 50. Hilde

  Kjøp dere hund jenter. Ikke en liten søt en, men en stor skummel, med lyd i. Funker kanskje bedre enn pistol for du slipper at noen kommer innpå deg. Hvis du da ikke bærer pistolen synlig. Lær bikkja angrep og du lever trykt og godt fra voldtektsforbrytere.

  • Helge

   En hund fungerer, men dessverre kan du ikke ta den med på byen. Hunder forbudt på alle interessante steder. . .

 51. Brumle

  Det forsvinner endel fornuft i argumentasjonen din.

  Siden du først drar analogien med biler: Ingen har rett til å stjele den flotte bilen din, men lar du den stå parkert ulåst, med vinduene åpne og nøkkelen i tenningslåsen?

  Påstanden om adferdsbevissthet dreier seg ikke om RETTEN til å vise seg frem, den har vi alle. Du har RETT til å opptre utfordrende og sexy, du har også RETT til å parkere bilen ulåst, med vinduene åpne og nøkkelen i tenningslåsen. Du har videre RETT til å få ha både kropp og bil i fred.

  Like fullt: Vi låser bilen, lukker vinduene, og tar med oss nøkkelen. Fordi vi VET at det finnes mennesker som ikke klarer å la være. Vi VET at det er en risiko for at vi ikke får ha sakene våre i fred.

  Så konklusjonen i forhold til endring av oppførsel: Du har helt RETT. Men det er dessverre også alt du har.

 52. Ole

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10092098

  «For all del la oss bevæpne kvinner med håndvåpen!»

 53. Vi lever jo heldigvis i en verden hvor vi har det så bra at det å lære å forsvare oss mot andre er noe vi må tenke grundig gjennom før vi skjønner at det kan være lurt, litt som fysisk fostring og sunne matvaner forøvrig. Både selvforsvar i gymtimene og pistolklubb høres faktisk ganske gøy ut.

  Og takk for forslaget om sprenging av trommehinner, det hadde aldri falt meg inn på egenhånd…

 54. kjell

  det som burde vært gjort er å kappe av dem det de har imellom beina, og eller når de kommer hit til landet gi besjed i klarteks at norske damer går ute slik de selv ønsker å gå og det betyr ikkje at de ønsker å bli voldtatt og vis de på noen som helst måte voldtar noen så er det avkapping og 50 års fengsel

 55. BjørnarW

  Det blir anmeldt omtrent 8 000 motorkjøretøy tyverier per år (2010), derimot blir det anmeldt kun 840 voldtekter (2006). Voldtekter går under voldsoffererstatning som i 2010 lød på 196 mill.
  Det er mange forebyggende forslag som jeg tviler på vil fungere i praksis; og jeg mener det er å ta problemet i feil ende. Det å begrense inporten av voldtektsforbrytere, og sende avviste folk tilbake raskere er en måte. For å hindre voldtektsforbrytere i å begå nye voldtekter, vil jeg satse på kastrering som ett rimeligere og mer effektvit tiltak, sammenlignet med fengsel.

 56. Rystet

  Nå har jeg lest en god del av innleggene her på bloggen, og mye er jeg enig, og mye uenig i.

  Jeg er rystet over alle disse voldtektene, folk har jo ikke respekt for kvinner! Og det er ikke noe å legge skjul på, at disse overfallsmennene ofte kommer fra utlandet. Ja, mange voldtekter skjer i hjemmet, det kan godt hende(det vet jeg ikke noe om). Men det hadde vært veldig interessant å sett en statistikk der man ser på hvor mange nordmenn det er her til lands, og antall voldtekter gjort av nordmenn i forhold til antall innvandrere og antall voldtekter gjort av innvandrere! Jeg mistenker sterkt at jeg vet hvordan den statistikken hadde sett ut.

  Mange her snakker om at det er «kvinners egen feil». Jeg har aldri hørt noe så dumt, helt latterlig! Det er ingen unnskyldning for å voldta noen, ikke engang om ei ligger naken i parken og sover! INGEN UNNSKYLDNING! Uansett!

  Jeg er personlig ikke en rasist, og jeg kjenner mange etnisk utenlandske familier og personer, og de er jo kjempe greie! Det er forskjell på folk, og man skal være forsiktig med å generaliserer. Allikevel er jeg for en strenger innvandrerpolitikk. Det går ei grense mellom det å hjelpe, og det å la de man hjelper ødelegge for det norske samfunnet!

  Men nå er det jo slik at mange er her tillands allerede, men når de begår et lovbrudd, som f.eks voldtekt og blir tatt, så kan jo ikke komme til et luksushotell med gratis mat og tipp topp forhold, også bli sluppet ut igjen! Rett ut på gata! I stedet for å gi folk statsborgerskap, kunne man jo gitt det «på prøve» i en 5-10årsperiode(må jo da selvfølgelig gjelde ALLE asylsøkere(også fra Europa!)), også se an hvordan de oppfører seg.

  Med et mer flerkulturelt norsk samfunn står vi ovenfor mange utfordinger og problemer. Da er debatt bra! Men det vi også trenger å se er handling! Kvinner blir jo uttrygge, jeg tenker jo bare på søskene mine, og kjæresten min!Håper at det norske folk kan stå sammen, og gjør noe hvis man ser eller enser at det er en voldtekt på gang. Vi må hjelpe hverandre!

  Til slutt vil jeg gi en litt off-topic oppfording til folk: spre glede, og man vil få glede tilbake:)

 57. Valo D.

  La meg være den første til å påpeke at å skyte noen er verre enn voldtekt. Drap er faktisk mer alvorlig, selv om det skulle være «fortjent» til en «ussel jævel» som ønsker å voldta noen.

  Og la meg også være den første til å påpeke at økt voldsbruk i form av våpen vil kunne slå ut stygt andre veien. Hvor går grensen for våpenbruken? Dersom en full mann klår en dame på brystene, bør hun da reagere med å trekke kniv, ta frem en pistol eller anvende ulovlig pepperspray som kan ødelegge synet til andre permanent?

  Nei. Løsningen er IKKE mer vold. Og IKKE at damene skal holde seg hjemme. Problemet er svært veldefinert og oversiktlig, Løsningen er mer politi og spaning i gatene på utsatte steder og tidspunkter så vel som avtaler med utsteder, vakter, etc. Spesielt dyrt trenger dette heller ikke bli og kan få andre positive konsekvenser. OG samtidig innføre harde straffer for voldsforbrytelser generelt. Jeg ser ikke noe galt i å informere til og med asylsøkere om at det er RETT UT av landet tilbake til krig, forfølgelse, tortur og drap om de velger å utføre grove voldshandlinger i Norge. Vi trenger ikke være FOR snille heller.

  1-2-3. Problem løst.

 58. Valo D.

  Og en ting til: Den originale bloggen og mange kommentarer bærer preg av å være veldig emosjonelle innlegg uten å være spesielt gjennomtenkte.

  Å sammenligne voldtekt av kvinner med biltyveri… Seriøst… Skjerpings!

  Dette, som alle andre problem, bør behandles logisk.

 59. Nikolai

  Kraw maga passer perfekt for kvinner og folk med mindre muskelstyrke (i forhold til menn som voldtar). Må man forsvare seg er alt lov, og krav maga viser ikke hensyn til overgriperen. Men samtidig er etikken at man skal unngå og heller løpe hvis man kan det.

 60. Face

  Hold dere på kjøkkenet så slipper dere å bekymre dere.

 61. buffalo bill

  «when guns are outlawed only outlaws will have guns» denne setningen aner ikke jeg hvem som sa og når, men jeg er helt enig. det at jenter skal få bære våpen fra 16-årsalderen er tullete. de fleste jenter i norge har ikke interesse av å lære seg sikkerhet og teknikker for sitt våpen. det blir nesten som at jenter skal få førerkort tidligere enn menn, de modnes kanskje fortere men menn er fortsatt bedre sjåfører, rett og slett på grunn av interessen menn har for kjøring.

  • Nikolai

   Gjelder ikke noen år f.o.m 18 år siden da dreper oftere menn seg selv eller andre, i trafikken.

 62. Ano nym

  Kjære frøken,

  Når det gjelder kampsport er Kung Fu en bra løsning.

  Forslag som «stikk fingre inn i øynene»…. er noe barnslig…

  Tren… bli sterk… men forstå når du trenger å ta en taxi…

  Uten tilstrekkelig trening er alle disse «forslagene» dine fåfengte.

  Da er det bedre å innse at, nå er jeg full og skal ferdes i en del av byen hvor det ikke finnes mennesker… ergo jeg tar drosjebil…

  Cudos for fighter spirit, men tren skikkelig.

  http://www.oskf.no eller tilsvarende…

  – Bjeff

  • Nikolai

   Stikk fingre inn i øynene vil få svært store konsekvenser for overgripere, og burde kanskje heller være noe av det siste man prøver på. Men når man forsvarer seg så er ingenting barnslig. Forøvrig synes jeg spark i ballene burde være et forsøk verdig, for det som ihvertfall alle menn vet, er svært vondt og vil antakelig ihvertfall i de fleste situasjonene ikke gi varige skader.

   • Skaperen

    Skal man virkelig bry seg om at overgriper kan få varige skader?! Jeg tror det er du som har varige skader!
    Her ser du hvordan man kan risikere å ende opp:
    http://poetrixx.wordpress.com/2011/04/04/er-muslimer-tillatt-a-voldta-vestlige-kvinner-if%C3%B8lge-koranen/

    • Hans

     Fy faen for et jævlig bilde. Er fint om du advarer folk på forhånd. Jeg orket ikke å se på det mer enn en gang.

     Jeg er redd Mark Steyn har rett, Europa har bygget opp velferdssamfunn som koster mye. De som har skapt disse samfunnene har i regnestykket sitt lagt opp til at det skal bli flere og flere til å betale for de som kom før dem. Problemet er at de ikke har lagt opp til at dagens generasjon enkelt (økonomisk) skal kunne få barn. Da er løsningen å importere arbeidskraft. Dessverre viser det seg at den «nye» arbeidskraften bare jobber i 10-15 år (Frisch-rapporten) før de trygder seg. Dermed har de få barna av velferdsskaperne fått en dobbel byrde: Både sine egne foreldre og de «nye» landsmenn…

  • Øyvind

   Taxi er ikke alltid like lurt. Da må jentene huske å si ifra at «de har hund» så de ikke får en muslimsk sjåfør. Muslimske jenter sier det når de skal snike seg ut fra familiens klamme klør og få en smak av frihet.

 63. Jeg vet ikke om du er ironisk eller ikke når det gjelder noen av dine forslag, men jeg reagerer i alle fall på det du sier med kjønnsdelte gymtimer. Delingen vil jo igjen gi en indikasjon på at det er (større, viktige) forskjeller mellom kjønnene, noe som kan avle en større usikkerhet i møte med hverandre. En usikkerhet som kan sørge for at ei jente (som oftest er offer for blant annet overfallsvoldtekter) blir paralysert og kanskje ikke får gjort en nøvendig motstand.

  • Nikolai

   Når det gjelder kjønnsdeling av gymtider er det jo opplagt at det er feil. Men samtidig burde man tenke etter at dette er et must i enkelte befolkningsgrupper. Så samfunnet, hvis de vil ha muslimer, må bare bruke litt ekstra penger og gi disse ekstra undervisning. Men det blir feil å dele det for alle.

  • Vi har kjønnsdeling av gym på min datters skole http://tunstad.blogspot.com/2009/02/kjnnsdelt-svmming.html ikke allltid, men deler av tiden. De er ca 50 på trinnet, delt i to støre grupper. Priodevis er de delt igruppene i gmmen, andre ganger etter kjønn. Har bare positive opplevelser med dette. Særlig innen spill/oppgaver som er fysisk krevende. Jentene får øvd og testet ut kunnskapen mellom seg først, og senere utfordret guttene (de elsker å slå dem i spill..). Men i denne sammenhengen handler ikke kjønnsdelingen om religion, og det fungerer bra. Jeg tror kjønndeliing kan fungere hvis det brukes rett, men ikke hele tiden selvsagt. Og overgrep handler ikke om religion, badguys og badgirls finnes i alle leire, selv om det akkurat når det gjelder overfallsvoldtektene i Oslo den senere tiden er lite blekansikter.

 64. Joralf Gard Gårdsen

  Det er vel bare å bruke stekepanna, sist jeg sjekka skal kvinner ha dette i minst 5 meters rekkevide for å bli ansett som normal.

  • Nikolai

   Også de som vil være husmødre rissikerer å bli voldtatt på gata. Du burde jo ha vært på deres side.

 65. Fantastisk innlegg, og jeg kunne ikke ha vært mer enig..

 66. troll

  saken er egentlig ganske enkel… her kommer det en del utlendinger som kommer ifra en kultur hvor kvinner er tildekket. de som ikke er det er for horer å regne iflg deres tradisjoner. og det må vi respektere selfølgelig, ikke sant? og dere kvinner, dere på bare regne med å bli voldtatt fordi lovene her i landet er lagd for å beskytte disse voldsmennene fordi de kan ikke bli sendt hjem igjen for der kan de jo bli drept. de alle forteller en eller annen tåredryppende historie om hvor ille de blei forfulgt og at moren og søstrene deres blei voldtatt og drept foran øynene deres, fedrene og brødrene halshugget… fæle greier tenk. jeg tenker litt på hu som kom til sverige med 3 barn og fjerde på vei som fortalte en slik historie… hun fikk jo selfølgelig hjelp der. hun fikk etterhvert fler «barn» og mer bidrag… så blei hu oppdaget at hun var en svindler så hu reiste til england, fortalte samme historie der og fikk selfølgelig hjelp, og bidrag for sine 8 barn, de 4 hun virkelig hadde + de 4 lissom barna. så det er jo fælt synd på alle de som kommer hit med disse tåredryppende historiene sine…. men er de virkelig sanne disse historiene????
  forbryter du deg imot norsk lov burdedu sendes hjem. å avtjene straff i norge er en feriekoloni. send de heller hjem da sparer vi penger…

  kjempeflott innlegg, er helt enig med deg, det enkleste er pistol. ha klare regler for voldtekt.. prøver du deg kan du bli skutt. er ganske enkelt egentlig. DET er faktisk lov til å la være å voldta….

  • Jørgen

   Jepp, la oss få frem et samfunn hvor vold avler vold avler vold avler vold, da blir det fredelig da…

   Jeg regner med du vet at majoriteten av voldtekter begås av etniske nordmenn?

 67. joey

  Fatter ikke hvorfor det egentlig skal være nødvendig med å ty til midler som de du reffererer til, Hege. Ikke at du ikke har et poeng, men at det skal være så innmari vanskelig for visse folk å bare… tja.. IKKE voldta. Jeg blir bare paff av tankegangen til disse voldtektsforbryterne.

 68. Thor Andersen

  Mange forslag på siden ser jeg.Rent bortsett fra å kvitte oss med søpla vi importerer, noe som ikke er mulig med bøtteknottene i regjeringen,er alle kvinner tapere det øyeblikk de får en velvoksen knyttneve i fjeset. Da hjelper ikke selvforsvarskurs elektrovåpen eller annet. Synlig politi er kanhende en utopi, men 300 politiskolestudenter er uten jobb sies det. Hvorfor ikke bruke noen fillekroner og gi disse helgejobb i Oslo. Koster sikkert mindre en psykologsjekk av asylsøkere.

  • Jørgen

   Tja, hvis du hadde lest litt aviser, så hadde du kanskje fått med deg at 300 politistudenter er uten fast jobb et halvt år før de er ferdig utdannet… Hvor mange andre yrkesgrupper har fått tilbud om fast jobb før de kan klaske et vitnemål i pulten?

 69. Nina

  Først; jeg synes innlegget ditt var sabla bra!

  Jeg synes kommentarer som at «når man setter seg i situasjonenen/ byr seg frem» etc. er helt grusomme og vitner en uforstand langt under hva man kan forvente av et medmenneske i vår sivilserte verden. For det er ingenting som gir rett til overgrep, det er ingenting som gir andre rett til noe du eier, hverken kropp eller bil. Problemet er dog ikke andres syn, problemet er straff, og mangel på sådan.

  Vår samfunner sårbart og balanserer på en knivsegg. Alle samfunn er bygget opp rundt et lovverk; dette er riktig – dette er galt. Forutsetningen for at vi alle skal marsjere på linje, er at straffen langt på vei utveier den fordelen man tar/vinner på å gjøre noe galt. Føles ikke straffen som straff, eller er sjansen svinnende liten for i det hele tatt å bli straffet, vil terskelen for å gjøre galt bli skummelt lav. Saken hjelpes i dette tilfellet heller ikke av at såkalt eksperter går ut og sier ting som at – «Det handler ikke om sex for overgriperen, han er bare misforstått og sint og ensom han». Man blir unnskyldt – i media – av såkalte eksperter. Så, man har allerede fått et » slipp-fri-fra-fengsel» kort før man i det hele tatt har begått overgrepet. Og dermed er det fritt frem.

  Så hva skal en gjøre når myndigheter og politi ikke evner å sanskjonere på en måte som reduserer, fjerner forbrytelsen? Jo, en tvinges til å ta loven i egne hender, for om man gjemmer seg bak låste dører, så har overgriperen vunnet.
  Vi snakker våpen og tåregass, stun-guns og balltre, sakser i vesken og overgrepsalarmer. Vondt skal vondt fordrive. En lovløshet, et ville vesten langsmed Akerselva fordi kompisen min går med balltre for å beskytte meg, og polititet gjør ingenting.
  resultatet blir selvsagt flere og flere voldttekter, før en til slutt får nok og vi får vårt første dødsfall, trolig ikke et offer men en overgrepsmann. Og hva skjer da? Har dette noe med rasisme å gjøre? Det er trolig hva politikerene vil si, men i sannhet er det knekkende likegyldig om mannen er grønn eller blå, en overgriper er et monster som får gå fritt, en ulv blant sauer, og vi er jo så glad i å skyte ulv blitt her til lands. En død overgripsmann vil være et sannhetsvitne på et land som ikke klarer beskytte sitt folk og straffe sine lovbrytere oljemilliarder til tross.

 70. Julia K

  Jeg foreslår design av spesielle hansker/undertøy med en slags piggtråd/slags iguana hår med «hårreisende effekt»!!!
  Bite and Fight for Live!!!! Selvforsvar er viktig !

 71. Stian

  Det skal sies at det er mange med helt ufattelige meninger her inne.. At dere i det hele tatt sier at man skal «skyte først, og spørre etterpå», beviser jo at dere er like hjerneskadet som mennene som voldtar. Er det mulig å være så idiotiske?
  Hva med pepperspray folkens? Det er faktisk mulig å uskadeliggjøre et menneske, uten å drepe det.
  Fun fact: Japan er et av landene med minst drap i verden, nettopp fordi de har forbudt vanlige mennesker å ha et personlig håndvåpen (bortsett fra til jakt). Hvor er USA på den skalaen?

  • Skaperen

   Fun fact: Japan har dødsstraff. Kanskje på tide at Norge også innfører dødsstraff? Så kan vi bare avlive alle de importert kriminelle som også er såkalt «ureturnerbare». Hvorfor skal vi holde liv i importerte parasitter som voldtar nordmenn?

   • Øyvind

    Det er ingenting som heter ureturnerbar. Det er bare land som ikke vil ha tilbake sine egne eksporterte kriminelle. Det er brudd på internasjonal lov å nekte egne borgere adgang til sitt hjemland.

 72. Volkodav

  Beste rådet er å ikke være det letteste offeret. Full og aleine på natten er eksempel på et lett bytte….

 73. Toby Pedersen

  Jeg er så enig i det originale innlegget. Det eneste disse krypene vil forstå er vold, og det er på tide norske kvinner og menn får det de trenger til å forsvare seg. Jeg skulle gjerne se ansiktet på en voldtektsmann når hans offer trekker en pistol eller revolver og peker den mellom øynene hans.
  Hva er forresten data på voldtektsmenn i Norge? Jeg vil anta at de fleste er utlendinger. Norske autoriteter skulle automatisk sparke dem ut av landet etter avtjent straff. Hvis de overlevde voldtektsforsøket. 😉
  En annen ting er at voldtektsoffer automatisk skulle være fri for straff eller rettslig forfølgelse hvis hun dreper eller farlig sårer en voldtektsmann.
  Våpentillatelse skulle gis, og våpen skulle være lett å kjøpe – jeg forstår at det er vanskelig å kjøpe pistoler i Norge. (Kniv er jo greit også)
  Forresten får man ,44 Magnum helt ned i Derringer størrelse. Med hollowpoints gjør den nok litt skade.

 74. Lasse

  Haha ja la oss gi alle kvinner pistol. Så blir damene sendt i fengsel for drap istedet… Får dele ut kevlar vester til mannfolka da så vi ikke blir drept så fort en dame er sint på oss. Dette stemmer jeg for. Høres ut som det vil gi en særdeles interessant livsstil for oss 🙂

 75. Huberto

  Det blir for lettvint når kriminelle invandrere går fritt omkring bare de oppgir feil navn bosted m.m . Bør interneres når det er fare for at de begår kriminalitet.
  Tror også litt selvjustis der evt. fedre kjærester m.m. til ofrene sørger for kastrering av overgriperne kan ha preventiv virkning. Drastisk? Ja men ofrene får ofte et ødelagt liv som ikke sjelden ender i store psykiske problemer og noen ganger selvmord.

 76. Kari Normann

  Jeg kan avbefale en blanding av plumbo og tåregass.

  Når jævelen først ligger nede, så tøm gjerne hele boksen, til den svarte huden hans begynne å flasse av.

  Avslutt med en lighter, og et spark i balla.

 77. Vel – voldtatte damer har bare seg selv å takke! Å skylde på menn er bare simpelt! Vi damer vet at menn tenner på oss – særlig om vi ser utfordret ut. Og jeg må ærlig innræmme at vi norske kvinner ser småhorete ut og prøver å få mannfolk kåte. Skjønner godt islamsk kultur hvor damene gjemmer inn kroppene – og dermed ikke frister menn. Kanskje vi har noe å lære av muslimske kvinner?

  • Hallooo!

   Dette kan du vel ikke mene? Ja, mange kler seg veldig og kanskje litt for utfordrende, men dette gir jo ikke tillatelse for voldtekt! Ingenting legaliserer voldtekt!

   Når du er på stranda eller i et badeanlegg og går i badedrakt, skal menn bare kunne hoppe på deg? Slik du fremstiller det, ser det slik ut.

  • Chrissy

   Jeg ble voldtatt for 4 år siden, det var vinter og kaldt, jeg hadde mere klær på meg enn en polfarer.

   Men du har helt rett, 100% min skyld, finnes ikke noe mere horete enn lang fluffy dunjakke og en skikkelig heftig Ola Nordmann lue dratt ned i trynet…

   brenn…

  • Jørgen

   Nå var du vel flink gutt, som lot som om du var jente i det innlegget…

 78. Enten det er negere eller pakkiser som voldtar, så er norske menn for feige til å gjøre det samme – så ikke skyld på hudfarge og kultur!

 79. Hei.
  Håper for det første at dette er satt kraftig på spissen!!!!!!
  Kvinner skal og bør være trygge ikke bare i Oslo men hele Norge og verden for den del.
  Men kunne ikke det tenkes at noen av disse mennene kunne fått hjelp, kanskje det hadde blitt mindre drap og voldtekt da???
  Kvinner har krisesentre, det har ikke menn.
  Utenlanske mennesker vandrer rundt i Norge uten oppholdstillatelse de burde kanskje vært inne på et slags senter til det er klart om de får bli her eller om de skal returneres.
  Og sist men ikke minst så er det ikke rent få som går rundt og venter på og få sone sin tid i fengsel.
  Er det da rart at gatene er utrygge???
  Ikke bare for kvinner, menn blir ranet, banket opp og noen ganger drept, så dette andler ikke bare om kvinner.

  Men slik er det i Norge når vi prioriterer og sende haugevis med penger til alle andre land, fremfor og rydde opp i egen bakgård.

  Så et lite stikk til norske kvinner, dere SKAL på død og liv kle dere for og vise mest mulig, og gå alene hjem om natten, og på stille/ øde steder.
  Ikke for og være formanende men dere må da kunne være litt mer ydmyke og kunne si at dette ikke er smart.

  Kvinner kan gjøre noe selv, voldsalarm og pistol, og selvforsvar er nok ikke løsningen. Tenk at dette er menn som trenger hjelp, hadde de fått det hadde mye av dette vært ungått tror jeg, samt at kvinner kan tenke litt mer sjøl innimellom.
  Jonny

 80. Ikke for å fornærme noen, men jeg stiller spørsmål ved logikken benyttet for å komme til konklusjonen at den beste måten å redusere vold er å gjøre flere i stand til og utøve vold. Vi snakker her i stor grad om kvinner som allerede har tatt en rekke dårlige beslutninger, som f.eks. å gå hjem fra byen i mørklagte, øde gater, med begrenset bekledning og promille til tross for at de vet at å bli voldtatt er en reell fare. Jeg legger ikke her skylden på kvinnene for at de ble voldtatt dersom noen skulle tro det, jeg bare anser at det er andre metoder som sannsynligvis ville hatt mye mindre ”blowback” enn at 90 % av alle kvinner som er på byen også går bevæpnet med skytevåpen.

  En av de første tingene jeg ble fortalt da jeg begynte å omgås våpen var at man holder seg borte fra våpen når man ikke er skikket til å operere sikkert med nevnte våpen. Når man har flere drinker innabords er mans fakulteter ikke slik at man kan sikkert benytte våpen. Klart, man kan bruke ”ikke dødelige” våpen som stunguns, pepperspray og lignende, men med alle de irrasjonelle og til dels voldelige konfrontasjonene som skjer med begge kjønn når alkohol er innblandet er jeg ikke komfortabel med at jeg plutselig får 50.000 volt gjennom kroppen fordi jeg i beruset tilstand sa noe personen ikke likte.

  Dersom man vil ta tak i problematikken kan vi begynne med at man bør unngå farlige situasjoner, jeg nevnte dette i sammenheng med Lara Logan saken, hvor man faktisk må si at avgjørelsen hun tok som en attraktiv, blond, hvit kvinne, at hun faktisk ville gå inn i en folkemengde full av opphissede, adrenalinfylte Muslimske menn, en gruppe som egentlig ikke er kjent for sin respekt for attraktive, blonde, hvite kvinner. Nå, misforstå meg rett, jeg sier ikke at alle muslimske menn har et negativt syn på vestlig kulturelt påvirkede kvinner, men at i en folkemengde på 100.000 på Tahrir Square, hvor man med en 50-50 splitt mellom kjønnene, kan gå ut i fra at det minst var 50.000 muslimske menn, er nok oddsen god for at finner en del med negative kvinnesyn.

  Til å begynne med, bør ikke bare Oslo kommune, men hver eneste kommune her i landet sørge for at tungt trafikkerte områder blir tilstrekkelig belyst om natten, og videre at det ikke eksisterer det man kan kalle ”overfallsområder”, DVS områder der det mangler lys, hvor det er gjemmesteder langs veien og områder som har liten innsikt. Et godt eksempel er en gate hvor det er ufungerende/manglende gatelys, hvor det er flere mørklagte smug ofte mellom bygninger som hovedsakelig står tomme om natten.

  En forleser om selvforsvar som jeg ikke husker navnet på akkurat nå sa en gang ”The best self-defense is not to put yourself in a dangerous situation in the first place” Vi må ha et realistisk verdenssyn hvor vi aksepter ikke alle mennesker lever etter den samme moralske koden og ta avgjørelser deretter. Er det utrolig trist at kvinner ikke kan være trygge? Ja, men det er den realiteten vi lever i, og bevæpning som et verktøy mot vold har en tendens til å lede til mer vold.

  Dersom man vil påstå at våpen reduserer vold, kan man jo bare se over dammen til USA hvor det motsatte faktisk er sant. Videre, dersom noen angriper deg bakfra med vold, vil jo du jo verken ha til eller være i en tilstand hvor du kan benytte et våpen mot overgriperen.

  Det er ikke som på TV, hvor du kan ta 18 spark mot hodet og fremdeles tre i en synål, et hardt slag mot hodet setter alle som ikke er vant med å ta harde slag mot hodet ut en liten stund.

  Våpen er rett og slett et dårligere svar enn mer belysning, mer politi, større deler av politiets ressurser benyttet til oppklaring av voldtekter, og da også med tilhørende hardere straffer for voldtekt. Det ville også kreves en mye hardere straff for falske anmeldelser da disse vil kreve ressurser fra etterforskning av reelle voldtekter. Ta en drosje hjem fra byen, velg høyt trafikkerte veier fremfor øde områder. Ikke bli for beruset, alkohol reduserer ens evne til å reagere, samt utføre finmotoriske bevegelser, som f.eks å trekke en pistol klar fra en veske, klikke av sikringen, finne målet og trekke av. Dette er bare meg, men fra et så objektivt ståsted som mulig, vil jeg jo være fristet til å konkludere at reaksjonstiden til en edru, adrenalinfylt angriper som har fantasert og sett for seg scenarioet noen hundre ganger er noe bedre enn reaksjonstiden til en person med 0.5+ i promille, som nettopp fikk et kraftig uventet slag mot hodet.

  Selvsagt må man også ta tak i holdningsproblemer i enkelte grupper dersom det viser seg at den gruppen er overrepresentert innen enkelte kriminelle handlinger. Jeg er en hvit mann, dersom penger har blitt underslått, seriemord begått eller skatter unndratt, kom til meg.

  Våre fengsler er ikke effektive sanksjoner mot mennesker som har vokst opp i krigssoner, under totalitære voldelige regimer, der korrupsjon og vold florerer. Når våre dømte kriminelle lever bedre enn våre studenter har vi et problem.

  Men når man også tar i betraktning at det i følge SSB.no var 1000 anmeldte voldtekter her i Norge, og at det i 2008, 763 etterforskede voldtekter, 135 av de ble faktisk tiltalt. Så må man jo si at voldtekt ikke er noe man prioriterer her i landet, dersom man ser på andre ting som brudd på MVA loven for eksempel er jo dette helt klart en prioritet, da 229 saker av 283 saker endte opp med forelegg eller tiltale. Skattesvik er noe annet vi prioriterer, da 577 saker av 652 saker endte opp med forelegg eller domfellelse.

  Vi må rett og slett kreve at politiet må ha voldsforbrytelser som hovedprioritet, og sette andre ting på vent til voldsforbrytelsene er under kontroll. Man må kreve at voldtekt får øket sanksjonsraten fra 17.6 % til skattesvik (88 %) og brudd på MVA loven (80 %). Videre må man sanksjonere hard nok, gi lange dommer til voldsforbrytere, dersom personen ikke er statsborger, umiddelbar overføring til opprinnelsesland. Vi må også kreve at våre folkevalgte prioriterer sikkerheten til innbyggerne gjennom tiltak som bedre belysning, mer politi i gatene og mer oversiktlig byplanlegging.

  • Øyvind

   Hvis vi hele tiden må flytte oss i redsel for farefulle situasjoner ender det tilslutt med at vi lovlydige ikke kan bevege oss noen steder.

   Det er liberale og tolerante holdninger overfor folk som begår kriminelle handlinger som er årsaken til at det har utviklet seg slik.

   Adam Smith sa det best.
   «-Kindness to criminals is cruelty to the innocent.»

 81. Beklager at du ikke kan holde deg innenfor normal språkbruk. Fjerner derfor samtlige av dine innlegg

  • maddie

   så lenge du leser den så!

  • Karl

   Men du lar titalls innlegg som opptil inngående beskriver tortur -og drapsfantasier la være stående… Hadde du gjort det hvis det var menn som skrev det samme om kvinner? Maltraktere genitaliene deres og banke dem helseløs? Neppe. Men så er jo du en mindre begavet og radikal feministisk mannehater så at dobbeltmoralen er skrikende er egentlig forventet.

 82. Det er uansett på høy tid at slike voldtekstsmenn får seg en uventet og ubehageligst mulig overraskelse. Fargemerking er selvsagt, men kanskje også tilsatt noe om gjør det tvingende nødvendig å oppsøke legehjelp innen 48 timer og en obligatorisk varslingstjeneste for leger på akkurat slike tilfeller.

 83. Veronica

  Løsning; vi må gjøre gatene tryggere. Sette opp lys i ALLE mørke bakgater, og spesielt i parkene. Kamera-overvåkning, med skilting i de mest utsatte områdene- som sendes «live» til et nattevakt-kontor hvor vi har èn person på vakt pr 10 kameraer. Denne personen har direkte kontakt med politiet/ securitas/ frivillige som patruljerer gatene om natta – slik at han vet hvem som er i hvilket område til enhver tid.
  Kunne også ha satt opp møtepunkt for de som skal vandre hjem alene, feks med skilt på et belyst og befolket sted i nærheten av utestedene. Kunne hatt skilt for de som skal til «Oslo vest» «Oslo øst» osv, så kan man vente der til det kommer flere som skal i samme retning. Disse områdene bør også være overvåket, av logiske årsaker.
  Vet ikke hvor gjennomførbart dette er, for jeg bor ikke i Oslo- men poenget mitt er at hvis vi eliminerer ALLE utrygge, mørke smug- og forhindrer at jenter går hjem alene, så tror jeg vi er godt på vei. Løsningen er iallefall IKKE at norske jenter blir fratatt retten til å være nettopp dèt, Norsk Kvinne i et fritt og trygt land, hvor vår verdi er nøyaktig den samme som menns verdi. Vi skal ikke være redd for å gå ut, være sosial og drikke oss fulle.
  La oss heller gjøre det ekstremt vanskelig for voldtektsmenna, la de være sikker på at de blir overvåket, tatt og straffet!

 84. Bettan

  Kjære deg,

  Du skal ikke være redd for å sprade rundt med fitnessenter-kroppen din.
  Det er nemlig slik at 99% av de som voldtar, er ute etter maktfølelsen over et annet menneske, og ikke sexen alene…

 85. Bjørn

  Må nok desverre vente til det skjer med familien til en av dei som sitter å bestemmer slikt. Straffe og invandringspolitikk i i dette landet er latterlig.

 86. Stig

  Jeg er for å innføre våpen rettigheter i Norge. Som betyr at alle oppegående mennesker tildeles retigheten å forsvare sitt eget liv med væpna makt.

  • Jørgen

   Jeg er for å innføre obligatorisk stavekontroll på kommentarfelt…

   Den rettigheten du etterspør finnes allerede, og heter nødvergeparagrafen.

 87. maddie

  Seriøst? Jeg er overhodet ikke interresert i å komme i fengsel eller få dette på rullebladet fordi en prøvde å voldta meg, om jeg skulle fulgt rådene dine!
  Det er sånne som deg som er galt med samfunnet! En pistol løser da virkelig ikke voldtektsforsøk, men ender med at en av dere blir drept og at i stedenfor voldtekt så får vi en drapssak! Det er jo ikke gitt at du klarer å holde pistolen i en eventuell slåsskamp og det må være surt å bli drept av noe du kjøpte for at du skulle kunne forsvare deg! Ser du på statistikken i usa så er sjansen for at et av barna dine finner pistolen og skyter enten seg selv eller andre større enn at den faktisk blir brukt til det den var ment for, nemlig å beskytte deg mot voldtektsmenn!
  Det er forresten ikke bare gutter som voldtar!, Jenter voldtar også! Noe som er mye mer ydmykende for en mann og som regel tør han ikke stå frem og fortelle om dette.
  Og igjen, jenter kler seg bare mer og mer som horer. Hvorfor aner jeg ikke, men som mor ville jeg heller lært barna mine til at de kan ikke gå kledd som horer, drikke seg dritings, ha sex med alle de føler for, stole på ukjente mannfolk, og sminke seg som drag queens og vise undertøyet og fortsatt forvente at de skal kunne gå trygt hjem!
  En annen sak er igjen jenter som angrer på at de har hatt sex med en tilfeldig for så å anmelde han for voldtekt! Dette er med på å ødelegge for de som faktisk har opplevd en voldtekt og som ønsker å anmelde dette men som blir møtt i døren av sure politimenn som har lite lyst til å kaste bort tiden på ennå en voldtekt som det er 50% sjanse for at blir stemplet som falsk anmeldelse senere likevel!
  Voldtekt er en av de mest krenkende og forferdelige opplevelsene man kan oppleve og synes dette blir helt borti natten og si at man kunne ha forsvart seg hvis man hadde hatt en pistol og om man hadde trent selvforsvar osv. Men risikoen er at hvis de tror at du har pistol vil de kansje også dukke opp med pistol, og kansje du risikerer og bli alvorlig skadet om du slåss mot de.
  I følge eksperter er det beste man kan gjøre er å gå på opplyste og offentlige steder, gå ikke alene, og hvis det er umulig, ta en taxi hjem og be taxien pent om å vente til du er kommet innenfor døren. Du kan skaffe deg voldtektsalarm, da denne er enkel å utløse og tiltrekker seg masse oppmerksomhet til og med fra folk som befinner seg innendørs!
  Du skal aldri fremprovosere et angrep med tanke på gjerningsmenn for det gjør at situasjonen kan eskalere ut av kontroll og bli til noe helt annet enn den gjerningsmannen hadde sett for seg. Disse som voldtar mangler en grense og hva forsikrer deg om at de mangler den sperren som sier at pistoler er farlige?? Hvis personen er psykopat er det heller fint lite som kan forhindre han fra å gå skrittet helt ut hvis du provoserer han!
  Men om du har en voldtektsalarm som hyler ut 100 db vil du overraske han og instinktivt vil han rømme fra lyden! Det er en grunn til at det heter voldtektsalarm og det er en grunn til at nordmenn ikke har lov til å bevæpne seg med våpen offentlig! Det er pga mennesker som deg! Som ikke vet bedre eller har evnen til å tenke lenger enn nesa!!!

 88. Hei:-) Veldig bra blogg, Hege.
  Godt og poengtert innlegg, og det å lese kommentarene var fin trim. Fordi det både bør på latter, hoderisting og nikking. Stå på videre. Jeg følger gjerne bloggen din.
  beste hilsen fra
  Odd Roar Lange

 89. Redd

  Blir redd når jeg leser alle dere dumme treskaller som sier at pistol er løsning, ha kniv osv. Er dere dumme? eller bare virker det sånn? Alle med litt vett i knotten vet at det bare vil føre til en ekskalering av vold. For å sette det på spissen, isteden for å bli voldtatt av en person, bli amn voldtatt av en gjeng. Det vil ikke bli tryggere for noen? Nei, det vil bare føre til at det blir gennerelt farligere for alle i byen. Du blir ikke lenger truet når du blir ranet, du blir skutt/kniv stukket først, så tar de det du har. det er som de sier » it’s easier to search a dead man».

  «For every action there is an equal and opposite re-action.» – Newtons tredje lov

 90. anja

  løsning? kastrere samtlige menn som voldtar, uansett farge, religion og psykologiske problemer.

  armere samtlige kvinner med pistol? absolutt ikkje. Hater skytevåpen. dei bråker for mykje, er farlege, og i fylla kan det vera livsfarleg situasjon atpåtil.

  Nei, armer kvinner med hårspray eller pepperspray(gjer dei lovlege for kvinner), og samtlege torturredskaper (fyren hadde tenkt seg om 2 ganger neste gong, hehe :p) masse politi i gatene, opplyste gater (om natta, ikkje om dagen slik dei gjere her), og ikkje sei at kvinnfolk som forsvarer seg mot idiotiske mannfolk er svake, dei som kommer seg unna den idioten er ei heltinne i mine auger 🙂

 91. Morten

  Samtlige dvs. 100%. Ikke 99,9%, men 100%! Av ALLE overfallsvoldtekter i Oslo de TRE SISTE ÅRENE er begått av ikke-vestlige innvandrere.
  http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3028203.ece

  I dag begås 72,8% av voldtektene i Oslo av ikke-nordmenn. Ikke-nordmenn utgjør omtrent 20% av befolkningen i Oslo.
  http://www.dagbladet.no/nyheter/2008/04/22/533336.html

  Samtidig er 40% av barna i Oslo ikke-nordmenn, og Mohammed er det vanligste navnet. Hvordan vil voldtektsstatistikken da se ut om 15 år?

  Kan norske kvinner gå trygt ute i Oslo om en generasjon? Hijab for norske jenter har av norske muslimer blitt foreslått som et tiltak som kan halvere antall voldtekter.

  Når vi ikke klarer å få 20% til å integrere seg, hvordan skal vi klare å integrere 40%? Rundt 2050 er nordmenn i mindretall. Hvordan skal denne minoriteten klare å integrere en majoritet?

  Jeg mener at den norske kulturen er bedre en alle andre kulturer i verden.

  Norge ligger på topp i nesten alle positive statistikker, og på bunn i nesten alle negative statistikker. Vår kultur er preget av velferdsstat, vitenskap, sekularitet, likestilling og jevn fordeling av godene i en ærlig og hardtarbeidende fredelig befolkning.

  Ser en på Somalia så kan en vri alle dise utsagnene 180 grader.

  Hvilken av disse to kulturene er best egnet til å gi verdens befolkning et godt liv?

  Hvilken kultur er det da en bør beskytte og sørge for overlever?

  Hundretusener fra verdens mest dysfunksjonelle kulturer har valgt å komme til Norge for å ta del i våre goder.

  Desverre har de det til felles med våre multikulturister at de ikke skjønner at disse godene ikke har kommet seg selv. Det er vår overlegne kultur som har produsert godene de ønsker å få ta del i. Oversvømmes 4 millioner nordmenns kultur av milliardene som vil inn, så dør gåsa som legger gulleggene.

  Det som er et fyrtårn og eksempel for resten av verden på hvordan man får til et godt samfunnn, kan druknes på ett år av Pakistans 160 millioner.

  For å gni inn hvor få vi nordmenn er: Vi er ikke flere enn at vi bare ville ha vært en kuriositet om vi alle flyttet til Karachi med sine 18 millioner.

  Ayaan Hirsi Ali
  «My dream is that those lucky enough to be born into a culture of «ladies first» will let go of the myth that all cultures are equal. Human beings are equal; cultures are not.»

 92. Christoffer

  Selvforsvar er en veldig god idet og kunne, for alle. men det er en ting som man ofte ikke tenker på, og det er at man kan være beruset når overfallet skjer, og da kan det være vanskelig og kordinere seg bra. så, selvforsvar er en veldig god ide, men man trenger noe mer. Og dette synes jeg er statens ansvar og skaffe.

 93. ola

  herregud… jeg dør litt inni meg når jeg leser alle de dumme kommentarene. < kvinner kan ikke gå rundt med våpen, dere er det svake kjønn, ta noen selvforsvarskurs etc, men det hjelper ikke nok hvis du møter en 120kg voltekts mann…

 94. Karon

  Dersom man må absolutt må anvende vold i selvforsvar, gjør det med måtehold. Det holder egentlig ikke å ha følt seg truet, å utvanne selvforsvarsgrepet er definitivt ikke noe bra ide.

  Heller ikke gjøre kriminalpolitisk/politisk gevinst på fremmedfrykt, rasisme og kvinnepolitiske saker. Slikt er egentlig lett å gjenomskue……

 95. Dr.Phil

  ikke kom her å si at du mener at kvinner skulle hatt lov til å være bevæpnet med pistol! det er noe av det dummeste jeg har hørt, det er greit at du faktisk kan stoppe å bli voldtatt, men hva hadde du tenkt å gjøre med den, ta livet av en person? da er det du som får straff, å aldri i verden om regjeringen innfører «license to kill for womens when they are getting raped»

  etter det jeg har lest rundt så er det faktisk lov til å gå med f.eks pepperspray i veska, kjøp dere det istede hvis det er så forbaska nøye å være bevepnet med noe.

  det med at dere kvinnter kan oppføre dere annerledes for å slippe å bli voldtatt, ja greit! det er vell litt i det, men ikke mye, hva kan dere for eksepel gjøre da? spørre overgriperen «vær så snill å ikke voldta meg, jeg har jobbet lenge for å få denne kroppen, og jeg vil ikke gå igjennom psykologi for å få livet mitt tilbake etter at du har voldtatt meg» nei, det går ikke, å det er ikke mye annet dere kan gjøre heller! 100% av voldtekst tilfellene har med at overgriperen er rett og slett syk i hodet, dårlig oppdragelse (som fører til dårlig jobb av foreldrene) og at den personen har vanskeligheter i hverdagen.

  det gir dere kvinner ingen som helst rett til å ta livet av den personen, så lenge denne mannen peker en pistol mot hodet ditt, da er det jo selvforsvar. men eller, nei!

  Hvis dere kvinner ikke vil bli voldtatt så hold dere unna farlige steder om natten, og ikke meng dere i farlig miljø. tror dere kan komme langt med det.

 96. Lars Larsen

  Hege,

  Å bevæpne seg kunne muligens vært et botemiddel, men jeg ser det som usannsynlig i et samfunn der ikke engang politiet bærer våpen synlig. Voldtekter i Norge skyldes flere problemer. Som du sikkert vet så er det ikke vi norske menn som voldtar med grov vold på åpen gate, men utenlandske. Siden 2008 har ikke en eneste overfallsvoldtekt blitt begått av en etnisk norsk i Oslo. Vi Norske menn voldtar heller hjemme(som ikke er bedre på noen måte), men det skal sies å være en interessant detalj. Innvandringspolitkken må strammes inn betydelig, og straffene økes. Dersom en mann er kapabel til å skamslå en dame og voldta så burde denne personen sperres inne i veldig lang tid. Han er en trussel mot samfunnet og ødelegger andre menneskers liv for godt. Sperr de inne i 20 år og la de råtne på cella. De hører ikke hjemme blandt resten av samfunnet. Kutt også innvandringen betydelig og øk antallet politimenn i gatene. Da skal vi kunne klare å kvele de verste overfallene som skjer på byen. Slik det er nå så tar rettssystemet vårt mer hensyn til voldtektsmannen enn offeret. Det er skammelig!

 97. simpson

  blir litt skremt av at det er så mange her som ikke tenker over de mulige konsekvensene av økt våpenbruk i samfunnet! tenk litt på saken så skjønner dere nok at det ikke er noen god idè 😉

  vi må godta at Oslo har blitt en storby med et mangfold av mennesker med forskjellige moralske verdier. både menn og kvinner gjør seg til enklere bytter ved å gå alene og beruset på uoversiktelige steder, kvinner er i fare for å bli voldtatt og menn er i fare for å bli ranet, selvsagt er det mye verre og bli voldtatt, men vi må allikevel ta et visst ansvar for våre handlinger. som en klok leser skrev her tidligere har vi rett til å la bilen stå ulåst med nøkkelen i tenningen og kanskje en pc og masse kontanter godt synlig, men det ville nok vært mye tryggere å låse bilen og ta med nøkkelen. underforstått, selvsagt skal vi ha rett til å føle oss trygge overalt og en kvinne skal kunne «gå naken på byen» uten å bli voldtatt, men det handler også om å ta litt ansvar for egne handlinger.

  Å ha rett til å gjøre noe betyr ikke nødvendigvis at det er rett å gjøre det.

 98. Ali Jonas Gahr Mohammed Støre

  Dette er til pass for norske damer. Venstrevridde skreppesaksskrepper som har forfektet de venstrevriddes naive innvandringspolitikk tar på seg offerrollen da deres våte politiske drøm er en virkelighet, fortjener ikke sympati i det hele tatt. Da man stemmer som man gjør får man ta følgende også. Som jeg sier til alle mine venniner: føler du deg utrygg og vil ha meg til å følge deg hjem, så driter jeg i det. Akkurat som du driter i mine interesser da du stemmer på disse landsforræderne. Det er temmelig frekt å be meg om støtte etterpå, da de har bedt om dette samfunnet. At kvinner som stemmer i mot disse tullingene skal lide synes jeg er for ille, så jeg følger KUN de hjem. Damer som stemmer rød-grønt får passe seg selv, da de har fått det de har bedt om.

 99. Mikke

  Kan ikke forskerne utvikle en slags parfyme som lukter så vondt at voldtektsmenne bare brekker seg og snur… En slags twist av kumelk og torsk, eller smalahove kanskje?

  • CJ

   Ja det høres jo morsomt ut men ideen er da faktisk ikke såå ille. Bortset fra at vi evt må brekke oss hele veien hjem også 😉 Men for all del heller det enn å bli voldtatt eller å bli morder. Kunne skrevet side på side men prøver m et par små setninger: Våpen? Ærlig talt. Trenger jeg si mer enn d som er sagt av motstanderne? Selvforsvar: bare det at man vet hva man skal gjøre om noen tar tak bakfra kan være nok til å forbause overgriperen og knskje nok til å komme unna. Unngå å bli offer så langt det lar seg gjøre: JA! det tullet om at vi har rett og frihet til å gå «nakne» og fulle rundt og samtidig være untouchable er jo idioti fra ende til annen. Et land har aldri vært farefritt selv ikke i steinalderen. Folk gikk da vel ikke alene inn i en flokk m løver/moskus whatever for å be om litt kjøtt heller!!! Dere jenter som skriver: «jeg skal faen meg fortsette å kle meg horete og drikke meg dritings, det er ikke dere som bestemmer. Og vil jeg gå alene hjem så gjør jeg for faen det. Men du har å holde deg vekk fra meg jeg skal ikke voldtas!» Faen våkn opp!!! MÅ du drikke deg full hver gang har du et STORT problem, vil du gå horete for oppmerksomhet så bli stripper eller pornoskuespiller da! Man kan da kle seg sexy uten å være vulgær!? Og MÅ du gå hjem alene midt på natta!? Ok du øker risikoen.

   Når det er sagt så vidt jeg vet driter overfallsmenn i hva du har på deg el h ordan du ser ut. De kan for alt du vet ha blitt «tent» av noen de så tidligere. Så klesvalg lønner seg mest for å unngå de andre 90% av voldtektene. Men klart…
   Dessuten… Om de gikk etter horete kledde folk hvorfor har de ikke voldtatt masse prostituerte da?

   Det habdler om mer enn sex for en overgriper. Kanskje mest om maktfølelsen…

   Det er da ikke vanskelig å finne ei villig jente på byn uansett.

   Og enig m deg litt over ALTFOR mange falske anmeldelser og disse dsmene ødelegger omtrent ALT for de som virkelog har blitt voldtatt.

   Og som jeg har sagt flere steder før: er du kledd utfordrende, flørter vilt hele kvelden, litt berøringer eller heftigere, kliner du, er du full hjelper ikke det på dømmekraften heller, OG blir m fyren hjem etter å ha kåtet ham opp i flere timer så kan du IKKE rope.voldtekt dagen etter. Sorry!!! Fylla har skylda? Neppe. Det var jo DU som valgte å drikke så mye- ergo din feil.

   Ps: saken om nordmenn i Tyrkia osv, de damene innrømte jo faen at ze flørtet vilt og at «hehe han får ingenting til slutt hehe». Jada bare tirr dem.

   Blir folk provosert nok kan alt skje UAVHENGIG av hudfRge religion og kultur. lle kan klikke!!

   Dessuten er d sikkert etnisk NORSKE overfallsvoldtekter også men de blir kanskje ikke anmeldt av mange grunner.

   Og btw WHO SAID at overfallsvoldtekter er VERRE enn de andre? Kan være minst like gruSomme voldtekter hjemme/kjentfolk. Kanskje enda verre fordi de er innomhus. Og alle vet jo at her er det OVERVEKT av NORSKE menn.

 100. SuperDaniel

  Tips til kvinner som må forsvare seg selv:
  1. Løp! Løp det du er god for. Løp til hjertet ditt pumper batterisyre. Løp litt til.
  2. Alltid gå rundt med en lighter, minnepinne, nøkkel, eller annet som passer fint i hånden. Grunnen er at når man slår med lukket neve, så tar fingrene imot masse av kraften du prøver å påføre noen. Hvis du har en lighter i neven derimot, vil mye, mye mer av kraften overføres.
  3. I følge darwin, var neglene våre klør for lenge siden. Bruk de. Klor ut øynene på angriperen. Han fortjener det.
  4. Tenk godt over nøyaktig hva som skjedde, hvordan fyren så ut, hva han hadde på seg, hvordan han snakket, om han haltet, hadde arr, tatoveringer, etc. Gjenskap hendelsen i hodet ditt, til du får skrevet det ned eller fortellt det til politiet. Det er uhyre viktig å ha et detaljert signalement dersom politiet skal fange faenskapen samme dag.

 101. Mr. Doe

  Og gi bæretilatelse av skarpladde håndvåpen til sivilpersoner vil nok bringe flere problemer enn det vil løse, ta en titt på hvordan drap med håndvåpen statestikken er i USA.
  Jeg syns derimot at Politi patruljer helt klart bør bære noe litt mer fraskrekkene enn batonger og pepperspray.

  Det beste de kan gjøre for og bekjempe den tragiske økningen i overfallsvoldtekter er bedre forebyggende arbeid både i forsvarstrening fra ung alder ( som nevnt ) og i integrerings politikken, i tillegg til en sterk oppstramming av strafferammene i slike saker, at en person ødelegger en annen og etterlater arr for livet for så bare få 4 mnd med gratis kost og losji er frastøtende.

 102. Duck Manson

  Eneste som funker for å beskytte kvinner mot overfallsvoldtekter er å hive ut alle menn fra muslimske land. Å begynne å sloss med disse dyrene vil trolig ende opp med at jenta blir drept under voldtekten.

  • Jørgen

   Hvis du skal hive ut alle menn fra muslimske land, skal de da flytte til Norge, hvis de ikke lenger kan bo i muslimske land?

   Forresten: dust! Fordommer av ditt kaliber er det sjelden jeg ser, men det må være trygt å gjemme seg bak et anonymt nick på internett når man sprer om seg med rasistisk galle.

 103. Marius

  Dette maa vaere verdens mest tomsete liste med ideer noensinne. Dette maa jo kun vaere skrevet for aa skape provokasjon. Om ikke er skribenten dum, gal eller begge deler.

 104. Jørgen

  Pistol? Det er omtrent like «bra» som pepperspray, så lenge man ikke trener på å bruke den, få den opp av veska raskt når man er presset… Et våpen er ikke en løsning på noe som helst, men kan snarere føre til at man føler seg trygg på feil grunnlag.

 105. Trollet

  For et par år siden ble det opplyst på radioen hvor mange overfallsvoldtekter som hadde funnet sted i hovedstaden det året.
  Politijuristen opplyste motvillig om at 100% av de anmeldte hadde utenlandskopprinnelse (noe jeg har vondt for å tro). Uansett, juristen avslutettet med å forklarer dette med kulturforskjeller. Den saken ble det lagt lokk på 🙂

  Jeg er 110% for strengere straff for overgreps saker, gjerne trippel straff og soning i østblokk land, uansett pass. Et obs poeng er falske anmeldelser, har en bekjent som ble anmeldt og satt inne noen uker før jenta som anmeldte han fortalte til en felles bekjent at hun hadde funnet på hele greia.Han fortalte dette til politiet og etter noen dager slapp den anmeldte ut. Selv etter at det ble avslørt at hele greia var løgn sliter han med «voldteksmann – stempel». Hadde vært interssant å vite hvor mange voldteksanmeldelser som falske.

 106. Morten

  Å legalisere skytevåpen gjør jo bare allt værre (bare se på USA). Eg har ikkje så mye tro på at våpen kan brukast som eit effektivt forsvarsmiddel, som sagt utallige ganger før, å hente våpen opp fra ei ellers rotete handveske (eller hva enn) i ein presset situasjon uten noen form for trening kan virke mot sin egen hensikt. Pepperspray og Teaser er bedre enn ein pistol, kva viss du drep ein person du «trodde» var ein voldtektsmann? Å leve med mord er ikkje akkurat så attraktivt spør du meg. Men samme problem som ein pistol, for å bruke han må man fortsatt ha trening.

  Det eg ville gjort var å trene ein eller aen form for kampteknikk. Det gjer at ein er litt meir forberedt i uvandte situasjoner og kan tenke litt meir klart. Det folk seier om muskelmassen til mann vs kvinne er sant nok, men det er ikkje alltid styrken som teller. Det har blitt nevnt fleire gonger at tinning, adamseple, øyreklask og baller er potensielle knep ein kan bruke for å få mannen ned. Som allt aent ein er nødt til å trene opp kampteknikk. Er ikkje bare til å sparke og tro allt skal gå fint? kva skjer når voldtektsmannen blokkerer ditt einaste triks? Ved å trene hurtighet og kampteknikk kan ein lett fyre av ei lita finte til den eine sida og smelle til på den andre. Forhåpentligvis vil voldtektsmannen ikkje vere forberedt på sterk motstand og vurdere heile senarioet.

  Fart og taktikk kan vera like god i kamp som fysisk styrke. Det er mange kampsporter som går ut på å bruke motstanderens energi imot seg sjølv. Å bruke fart og presisjon kan man på ein effektiv måte få motstanderen i ubalanse.

  Og til slutt vil eg bare gi noe inspirasjon til «våpen» ein kan bruke i kamp.. bare se så godt ein paraply mot strupen virker!

  Bruke motstanderens energi:

  (ja, det er bare demonstrasjonsvideoer så ikkje kom og troll om at det er «i sakte fart»)

 107. trond nystad

  hvor kan manfå kjøpt div pepperspray produkter exempel på ett nøkkelhenge til å ha i sin task/veske el bag hilsen trond ps jeg hadd

  e en brosjure om bestilling men har forlorad den så om ni kan hjælpa vore jag tacksam for vil gje til mina barn (18 og 20 år gamle

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s