UFFA – et politisk åtsel

En ulykke kommer sjelden alene.

UFFA brant og jeg ble tvunget til å tenke over om min (svært begrensede) fortid der betyr noe nå. Ikke mye, fant jeg ut, det er alltid kjipt med brann – for de det berører.

Men så våknet de politiske gribbene. UFFA ble et plutselig tilgjengelig kadaver.

UFFA i brann, fra http://www.uffa.no

Både pengeverdien av eiendommen, og den politiske mynt man kan kan slå på å ‘støtte ungdommen’ er åpenbart noe man kan inkassere.

Men vent litt, er det rimelig at man skal benytte en slik uheldig omstendighet til å foreta en hastepriortering?

Nå er snart hele østbyen oppgravd og ombygd uten at UFFA-huset har blitt berørt…og så skal en (tilfeldig?) brann utløse den store debatten og raske vedtakene?

Flytting av UFFA-tilbudet betyr at en ulykke drar med seg en annen. Kommunen skor seg isåfall på andres uflaks. Gjenoppbygging av UFFA bør selvsagt skje på Buran, og kontrakter og forsikringer bør bli bedre skrevet for fremtiden. Det er en fornuftig forvaltning av de holdninger og tanker som er vedtatt i denne saken tidligere. Javel, så var ikke UFFA-huset underlagt en kontrakt og en forsikring som gjør at gjenoppbygging er såre enkelt, men likevel.  Skal man doble ulykken ved å frata ungdommene den sosiale og kulturelle hverdagen de har?

Å plutselig sko seg på en brann er dårlig politisk håndverk, gir opplevd stor uforutsigbarhet i politikken, og sender signaler til ungdommen om mindreverdighet.

Det er ikke mulig å gi UFFA et nytt hus et annet sted, og samtidig inkassere en nettoverdi på eiendommen på Buran, uten at dette rent faktisk medfører et tap for UFFA-ungdommen. Alle aktuelle steder vil måtte være av betydelig lavere verdi, og derfor ugunstig plassering, for at kommunen skal vinne på dette økonomisk.

Hva skjer hvis en annen av kommunens eiendommer brenner? Kan Trondheim bli så heldig at flammer redder budsjetter og løser uuttalte konflikter?  Isåfall bør man kanskje i stillhet engasjere en pyroman. (Tenk om et lokalsykehus skulle brenne? det ville løst mange problemer for regjeringen.)

 

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “UFFA – et politisk åtsel

  1. Totalt uenig.
    Det er rett og slett vanvittig at man i denne saken ikke utreder ulike alternativer for plassering. Det viktige er å gi ungdommene et tilbud som dekker deres behov samtidig som dette sker innen forsvarlige økonomiske rammer. Når du skriver at kommunen «skor seg på andres uflaks», ser det ut til at du mener at kommunen ikke OGSÅ må tenke på kommunens totale økonomi. Det er en forpliktelse vi som politikere har. Kan du fortelle meg hvor i kulturbudsjettet du vil kutte 10 millioner kroner, eller er det barnevernet som skal få ytterligere kutt? Det er nemlig slike spørsmål vi må stille oss når vi velger å bruke mange millioner mer på en bestemt gruppe, enn det som er nødvendig.
    Du skriver at en gjenoppbygging av UFFA «bør selvsagt skje på Buran». Hvorfor er det selvsagt? At det er behov for sentrumsnære lokaler er rimelig. Men at ikke Svartlamoen, Nyhavnaområde eller andre steder vil kunne være egnet, er kanskje litt bastant å hevde? vi får uansett ikke klarhet i dette spørsmålet fordi Ap har sagt at de ikke vil ha noen utredning. Dét er ansvarsfraskrivelse, det.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s