Svinaktige vaksineråd

Så ble da vaksinerådgiverne endelig offentliggjort, med 6 av 16 i lomma på legemiddelindustrien…skal vi gå rett i den tabloide fella. Ser man nøyere etter er det TO av dem som allerede har en forhistorie med å sammen velge hvilke vaksiner som skal selges mot influensa…

Nummer 1

Det er verdt å merke seg professor Arnold Monto som ikke bare har en rekke legemiddelfirmaer på lista over dem han gi råd til, men i tillegg gir råd om levende eller døde virus er best i influensavaksine. I en studie konkluderer de med at inaktiverte virus er dobbelt så effektive i å forhindre influensaen. Studien ble gjort på influensaen som herjet i 2007-2008 og var en H3N2-type infuensa A. Jeg kan ikke bedømme om det egner seg for å overføre som gyldig kunnskap for en H1N1-influensa som svineinfluensaen er, men de konkluderte med at inaktive virus var best den gang. Det var ikke GSK sin vaksine som ble brukt da, det var en av de andre legemiddelgigantene som bidro med vaksinen Fluzone, Sanofi Pasteur,  som nå også står på professorens liste over legemiddelkontakter.

Pandemrix ble patentert i 2006, men først godkjent for bruk mot H1N1 i 2009, etter at WHO erklærte pandemi. Det var EMEA som godkjente den i Europa. EMEA er det europeiske godkjenningsbyrået for medisiner. Pandemrix bruker inaktive virus, slik Monto foreskriver.

Arnold Monto har brukt hele sitt liv på å bekjempe influensa. Sammen med en av de andre i WHOs panel, dr Nancy Cox, satt han i Vaccine Strain Selection Panel i 2006 som bestemte hvilken vaksine som skulle selges i USA for 2007-sesongen.

Nummer 2

Nancy Cox. Engasjert i svineinfluensavaksine siden utbruddet i 1976, der hun var en av de første som lot seg vaksinere. Hun jobber for CDC, Centers for Disease Control and Prevention. Det var de som hadde møter med sine rådgivere for å bestemme HVEM som skulle få vaksine mot H1N1.

Da har vi to som i sum bestemmer ikke bare hvilke vaksiner som skal brukes, men også omfanget av bruken (=omsetning for legemiddelfirmaer)

Arnold Monto får støtte fra GSK, Nancy Cox får støtte fra IFPMA,  en organisasjon som representerer alle produsentene. De to har bestemt hvem som skal få selge vaksiner før, og jeg gjetter at de var sentrale da det ble bestemt hvilke svinevaksiner som skulle godkjennes. Spørsmålet ere om de ble betalt for å anbefale en bestemt løsning, eller om de er hederlige medisinere.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Filed under Uncategorized

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s