Norge trenger eiendomsplikt

Vi trenger en eiendomsplikt i Norge, en bevissthet omkring at det du kjøper eller på annen måte skaffer deg, ja det har du ansvaret for. Du kan ikke bare slenge det fra deg hvorsomhelst. Du eier ikke bare de kule tingene, du eier faktisk også søppla di, inntil den er ivaretatt på skikkelig vis.

Bekymrede voksne og bortskjemte ungdommer har ulike meninger om hva vi skal gjøre med etterlatenskaper etter festivaler og annen aktivitet utendørs. Nå sist på Hove, der tonnevis av turutstyr, telt og soveposer legges igjen på festivaltomta.

I Singapore kan du risikere bot på 1000 dollar for forsøpling. Det er førstegangsprisen…deretter dobles prisen, og du kan ende med tvangsrydding i skimrende jakke som forteller hele verden at du er et søppelsvin. Ønsker meg tilsvarende system her. Gjør din plikt, slipp unna skam…

Vi trenger nok en tydelig eiendomsplikt, et tydelig personlig ansvar, til å ta vare på tingene våre, inntil vi eventuelt kaster dem på egnet sted. Og opplæring i at egnet sted er ikke det stedet som er nærmest føttene til enhver tid.

Reklamer

1 kommentar

Filed under Uncategorized

One response to “Norge trenger eiendomsplikt

  1. Paulo Girão

    200 % enig. Jeg blir kvalm å se offentlige festesteder dagen derpå (som Kristiansten festningen eller Marinen i Trondheim i rustiden, f.e.). Det ser ut som noen folk ikke bryr seg at dette er offentlige steder og det må bevares.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s